2020. június 4., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Vasárnap lábtenisz-emléktornát rendeztek a gernyeszegi sportcsarnokban, ahová a helyieken kívül a környező településekről és Marosvásárhelyről is érkeztek versenyzők. A küzdelmeket 40 éven felüli amatőr párosok számára írták ki, összesen tíz csapat harcolt az első három helyezettnek járó érmekért. 

A résztvevőket Orbán Zoltán gernyeszegi önkormányzati tanácsos köszöntötte, aki a torna névadójáról is beszélt a megjelenteknek. Páll Barna testnevelő tanár a nyolcvanas években került Gernyeszegre tanítani, és az igazgatói tisztséget is betöltötte. A marosvásárhelyi pedagógus 12 éven át oktatott és nevelt Gernyeszegen, fiatalon bekövetkezett halálát gyógyíthatatlan betegség okozta.

Orbán Zoltán elmondta, hogy a lábteniszt Páll Barna szerettette meg a helyi sportbarátokkal. „Barni nagyon népszerű ember volt, már az első években fellendítette az iskolai sportéletet, szép eredményeket ért el tanulóival különböző versenyeken. A felnőttek számára, baráti körben a lábteniszt népszerűsítette. Szerény körülmények között, az iskola kisméretű sporttermében zajlottak a »lábvolé«-meccsek, de a lelkesedés mindig nagy volt. Napjainkban már kiváló körülmények között játszhatjuk a mérkőzéseket, kár, hogy Barni barátunk ezt nem érhette meg” – mondta a torna főszervezője, Orbán Zoltán.

A csapatok 9-9 mérkőzést játszottak a verseny során, a sportcsarnokban található két játéktéren. Ezúttal is szoros, de sportszerű mérkőzések voltak, nem hiányoztak a látványos megoldások. A tornagyőztes a Lakatos Mihály–Baróti Zsolt páros lett, amely veretlenül végzett az első helyen. Második helyezett lett a Szilveszter László–Both Gyula kettős, a harmadik helyezettnek járó érmeket Kovács Sándor és Sipos Csaba vihették haza.  

A mérkőzéseket követően a házigazdák finom házi pálinkával és ízletes babgulyással vendégelték meg a torna résztvevőit, de nem hiányzott a hideg sör sem az asztalról. Az emléktornát hetedik alkalommal rendezték meg.