2020. augusztus 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az elmúlt két év román bajnokcsapatánál, a Kolozsvári CFR-nél már 26 személy fertőződött meg az új típusú koronavírussal – közölte pénteken a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) főtitkára.

Justin Ștefan elmondta, a kolozsvári együttesnél a fertőzöttek közül 16 játékos, további tíz személy a technikai stáb tagja.

Az első esetet július 18-án fedezték fel, a CF-/nek aznap kellett volna a bajnoki cím sorsa szempontjából fontos meccset játszania a Bukaresti FCSB csapatával, de a találkozót elhalasztották.

A mostani fejlemények következtében a csapatnak a rájátszás 9. fordulójában esedékes botoșani-i vendégszereplését keddre halasztották.

Romániában több csapatnál is vannak fertőzöttek, a kolozsváriaknál jegyezték a legtöbb esetet. Ezenkívül a Bukaresti Dinamo, az FC Botoșani és a CSU Craiova játékosai és stábtagjai fertőződtek meg. A másodosztályt is újrakezdték a koronavírus-járvány kitörése után elrendelt kényszerszünet után, ott három együttesnél jeleztek megbetegedéseket. Négy játékvezető tesztje is pozitív lett.

Az élvonalban a CFR és a Craiova harcol a bajnoki címért, jelenleg utóbbinak négy pont előnye van a felsőházi rájátszásban két fordulóval a vége előtt úgy, hogy a CFR egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A koronavírusos fertőződések miatt azonban kérdésessé vált a bajnokság befejezése.

Fotó: DigiSport

Eredményjelző

Labdarúgó 1. liga, rájátszás:

* felsőház, 9. forduló: Medgyesi Gaz Metan – Bukaresti FCSB 0-1;

* alsóház, 11. forduló: Konstancai Viitorul – Chindia Târgoviște 4-1.