2020. augusztus 4., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A DVSC kisebbségi tulajdonosa, az önkormányzat megvásárolja a többségi tulajdonos, Szima Gábor és családja részvénycsomagját, így csaknem 100 százalékos tulajdonosként működteti a jövőben az NB I-ből kiesett Lokit – jelentette be Debrecen polgármestere. A városi önkormányzat közgyűlése megszavazta a kezdeményezést.

Papp László szerint a Loki a debreceni identitás része, és mivel kritikus helyzetbe került, az eddigi kisebbségi tulajdonos önkormányzatnak mögé kell állnia. A városvezető szerint „elfáradt az együttműködés Szima Gábor eddigi többségi tulajdonossal“, aki a megállapodásuk értelmében a jövőben sem tulajdonosként, sem más formában nem vesz részt a DVSC irányításában.

Hozzátette, az önkormányzat széles körű társadalmi és gazdasági beágyazottságot akar létrehozni, hogy a Loki stabil gazdasági háttérrel és társadalmi, szurkolói támogatással már egy év múlva visszakerüljön az élvonalba.

Papp László az elmúlt másfél évtizedet – a mostani kiesés ellenére – a Loki legsikeresebb időszakaként jellemezte, felsorolva a hét bajnoki címet, a kupagyőzelmeket, a Bajnokok Ligája-szerepléseket.

Szima Gábor sikeresnek nevezte a nevével fémjelzett időszakot. Üdvözölte, ha a helyi vállalkozók beállnak a Loki mögé, ami szerinte az elmúlt 19 évben nem történt meg. Azt mondta, olyan DVSC-t ad át, amelynek van erős csapata, és anyagilag is stabil, mintegy 300 millió forint forrással. Majd sok sikert kívánt a Lokinak, amelyet a jövőben is támogat majd anyagilag.

A hétszeres bajnok, hatszoros kupagyőztes DVSC 1993 óta folyamatosan az első osztály tagja volt, az OTP Bank Liga nemrégiben befejeződött szezonjában azonban csak a 11. helyen zárt, és ezzel búcsúzott.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, Papp László polgármester és Szima Gábor leköszönő klubelnök (b-j) a DVSC labdarúgócsapatával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón 

Fotó: MTI/Czeglédi ZsoltSzektorbezárás és súlyos pénzbüntetés

Szektorbezárást és súlyos pénzbüntetést kapott az élvonalból kiesett DVSC a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságától. 

A debrecenieket rendkívül súlyos szurkolói rendzavarásért, a pályán tartózkodó játékosok inzultálásáért, testi épségük veszélyeztetéséért, továbbá megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálásáért, nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használatáért, valamint a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért összesen kétmillió forint megfizetésére kötelezték. Emellett elrendelték, hogy a DVSC valamennyi NB II-es és Magyar Kupa-mérkőzésén a Nagyerdei Stadion több szektorát december 31-éig le kell zárni.

A bizottság azzal indokolta a súlyos szankciót, hogy a Paks elleni bajnoki mérkőzés után kirívóan súlyos rendzavarás, illetve rendezési mulasztás történt, amilyenre az elmúlt években nem volt példa a magyar élvonalbeli mérkőzéseken, és amelynek semmilyen körülmények között nem lehet helye a futballpályákon.

A felháborodott szurkolók lerángatták a játékosok mezét 

Fotó: Bors