2020. szeptember 26., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Múlt hét végén Csíkszeredában szervezték meg a taekwondo WTF Románia-kupát a belföldi szakszövetség és a helybeli Black Widow SK közös szervezésében.

Múlt hét végén Csíkszeredában szervezték meg a taekwondo WTF Románia-kupát a belföldi szakszövetség és a helybeli Black Widow SK közös szervezésében. A 29 klub színeiben 480 versenyzőt felvonultató rendezvényen a marosvásárhelyi Xploziv Taekwondo Team 20 sportolóval képviseltette magát Octavian Bigu vezetésével, akik összesen 16 érmet szereztek.

A haladó, A értékcsoportban a gyerek korcsoportban aranyérmes lett Fuccaro Melinda (+25 kg), Hodos Nikolett (+30 kg), Păcurar Horaţiu (-35 kg), illetve bronzérmet szerzett Mureşan Diana (-30 kg). A kisifjúsági korcsoportban a vásárhelyi klub színeiben aranyérmes lett Zamfir Bianca (+40kg), Lengyel Gábor (-40 kg), Lengyel Norbert (-49 kg), Tóásó Roland (+40 kg). Ezüstérmet szerzett Fuccaro Kriszta (-40 kg), Constantinescu Cristina (+40 kg), Nagy Norbert (-33 kg). Török Orsolya (-35 kg), és Luca Vasile Gabriel (-53 kg) bronzérmet nyertek.

A kezdő sportolókat felvonultató B értékcsoportban a gyerek korosztályban bronzérmet szerzett Adorjáni Andrea (-30 kg), az ifiknél pedig Morariu Claudiu és Ciobanu Gabriel (mindketten +73 kg). Kevéssel maradtak le a dobogós helyekről a vásárhelyi klub versenyzői közül Debreczeni Orsolya, Bungardian Romeo és Manolachi Rareş.

A marosvásárhelyi klub eredményei annál értékesebbek, hogy számos más klub jóval népesebb csapatot állított versenybe. A csapatértékelésben az A és B értékcsoportokban elért eredményeket egybeadták, így a rangsorban az Xploziv Taekwondo Team a 2. helyet szerezte meg a gyerek korcsoportosoknál, és a 3. helyet a kisifjúsági korcsoportnál. Csak az A osztályban számítva pedig a női mezőny 2. helyét, és az összesített 3. helyet érdemelték ki. Lengyel Gábor és Tóásó Roland idén megvédték tavaly szerzett címeiket, míg Lengyel Norbert, aki idén a válogatott tagjaként a kisifjúsági korcsoportos Eb-n is részt vehetett Grúziában, zsinórban harmadik kupagyőzelmét aratta le.