2022. május 25., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

a közmédia rádiócsatornái

Lendületes zenei válogatások a traptől a csárdásig, humoros magánszámok és persze a több mint 35 éve elmaradhatatlan rádiókabaré is garancia arra, hogy a rádióhallgatók pezsgő hangulatban töltik majd az év utolsó napját.

Pezsgős beszélgetésekkel várja a hallgatókat e napon a Kossuth rádió már 13 órától. A Buborék a pohárban című műsorban a nézők megismerhetik a magyar pezsgőkészítés történelmét, és megtudhatják, miként használja fel a gasztronómia ezt a különleges italt. Nincs szilveszter Rádiókabaré nélkül. A Kossuth rádió hagyományos évzáró műsora 1985 óta hallható. Idén szilveszterkor két adással is várja a hallgatókat: 19 órától egyórás, a közelmúlt szilveszteri pillanataiból összeállított válogatás hallható. 22 órától pedig a közel három órán át tartó szilveszteri Rádiókabaré következik, egészen a (magyar) éjféli gongütésig. A két kabaré között a rádió szilveszteri operettparádét sugároz a hallgatóknak. A műsorban olyan legendás előadók énekelnek, mint Honthy Hanna, Rátonyi Róbert, Latabár Kálmán és Feleki Kamill.

A Bartók rádióban a Muzsikáló délután jelentkezik különkiadással, 16 órától ifj. Bazsinka József műsorvezető és vendégei várják a hallgatókat, majd 23.25-től az Éjszakai jazzklub szilveszteri adásával búcsúztatják az óévet.

A Dankó rádióban már reggel 9 órakor elkezdődik a reggeli házibuli Tarnai Kiss Lászlóval és vendégeivel. Dócs Péter, Kalina Enikő, Blaskó Bernadett, Csuti Csaba, Nemes Ildikó élő produkciókkal is szórakoztatja a hallgatókat. A 13.30-kor kezdődő Jó ebédhez szól a nóta is szilveszteri hangulatban telik. Az este pezsgését az éjfélkor kezdődő Parno Graszt-koncerttel fokozza a rádió, 1 óra után pedig lendületes magyar- és cigánynóták, csárdások diktálják az újévi tempót.

A Petőfi rádió is lendületes zenével várja hallgatóit szilveszterkor, a legújabb elektronikus zenei mixműsor, a Petőfi Elektrik egy ünnepi különkiadással jelentkezik. December 31-én 19 órától másnap hajnalig a műsor rezidens DJ-i hozzák el az elmúlt év legnagyobb klub- és fesztiválzenéit, pörgetik a jobbnál jobb mixeket. Az ország elismert lemezlovasai és producerei az általuk képviselt stílusokból válogatnak, így lesz trap, hiphop, rnb, diszkó, drum and bass, house, techno és future sounds is. Érkezik Yeromos, Izil, DJ Gozth, Ian Autorun, JumoDaddy, Peter Sharp, valamint Sanfranciscobeat & Gabor Kraft is saját zenei mixükkel.