2022. december 6., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Továbbra sem hajlandók aláírni az egészségügyi biztosítóval megkötendő keretszerződést.

Továbbra sem hajlandók aláírni az egészségügyi biztosítóval megkötendő keretszerződést, mivel korábbi tiltakozásuk ellenére sem vették számításba kifogásaikat a szerződés alkalmazási feltételeire vonatkozóan – nyilatkozta dr. Kovács Bea főorvos, a családorvosok megyei egyesületének titkára.

Lehetetlen fenntartani a praxist, ha ötven százalékban a listájukon levő betegek száma és ugyanolyan százalékban az elvégzett szolgáltatások szerint fogják fizetni a családorvosokat, miközben az előírások alapján napi húsz beteget fogadhatnak. Nem értenek egyet az ingyenes és ártámogatott gyógyszerkeret szabályozásával, az egészségügyi kártyák kibocsátása érdekében rájuk kényszerítendő beruházással, amit a nagyon beosztott munkaidő alatt kellene elvégezni, s az állandó ügyeletben való kötelező részvétellel sem.

A kiegészítő szerződés június elsejétől lejár, ezután csak magánpraxisban, tehát fizetés ellenében fogadhatják a betegeket, ha továbbra sem hallgatják meg javaslataikat – nyilatkozta Mihaescu Ileana, az egyesület elnöke.