2021. május 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Új évaddal jelentkezik az Erdély TV életmódmagazinja

Izgalmas témákkal, hazai és határon túli meghívottakkal, valamint megújult arculattal indul a Zebra új évada.

A műsorban idén egy új projekt indul útjára. Ennek keretében minden téma kapcsán a műsornak lesz egy hazai és egy magyarországi meghívottja. A szerkesztők célja ezzel az, hogy tágabb körben, több nézőpontból értelmezzék, szemléljenek kérdéseket, osszák meg a különböző témákkal kapcsolatos tapasztalatainkat, és ha lehetséges, az adott kérdésben közösen vázolják fel, gondolják tovább a lehetséges megoldásokat, előrelépési lehetőségeket.

Az évadindító műsor egy olyan témát feszeget, amely igen aktuális szerte a nagyvilágban: a pandémia hatása a szabadságunkra. A tavasszal kitört járvány következtében ugyanis olyan korlátozásokkal kellett szembenéznünk, amelyeket korábban elképzelhetetlennek tartottunk. A mozgásunk minimalizálása, a maszkviselés, a távolságtartás, sok más szabállyal együtt, mindennapjaink velejárói lettek. Miközben ezekkel védtük, védjük a magunk és a körülöttünk élők egészségét, csorbul életünk egyik másik fontos területe, amely nem más, mint a szabadságunk. Milyen manapság ez, és hogyan éljük meg?

Gecse Ramóna és Kovács Károly műsorvezetők kérdéseire Kézdi Imola, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze és Nyáry Krisztián író válaszol.

Zebra – hétfőn este 8 órától az Erdélyi Magyar Televízió képernyőjén és Facebook-oldalán.