2022. december 2., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A fesztivál hangversenyeit szombaton, május 28-án este 7 és vasárnap, 29-én este 6 órai kezdettel tartjuk a Kultúrpalota nagytermében.

Az idén huszadik alkalommal rendezi meg a Nagy István Ifjúsági Kórusegyesület és a Vártemplom Psalmus kórusa a Filharmónia, a Communitas Alapítvány és a polgármesteri hivatal segítségével az erdélyi amatőr kórusok marosvásárhelyi seregszemléjét.

– Jubilálunk – mondja Kovács András karnagy. – A fesztivál hangversenyeit szombaton, május 28-án este 7 és vasárnap, 29-én este 6 órai kezdettel tartjuk a Kultúrpalota nagytermében. Örömünkre 16 kórus fogadta el hívásunkat, tehát a nagyérdemű reményeink szerint gazdag és változatos műsorokat hallhat majd.

– Kik lépnek fel tehát?

– Szombaton a szervező Nagy István Ifjúsági Kórusegyesület énekkara nyit (vezényel Kovács András), majd fellépnek: a Református Kollégium kórusa (Enyedi Csaba), a marosszentgyörgyi Soli Deo Gloria–Szent Cecília–Laudate Dominum egyesített vegyes kar (Hajdó Károly), a csittszentiváni Shalom kórus (Szász Emese), a Gecse utcai református gyülekezet Evangélium vegyes kara (Szatmári Ildikó), a magyarfenesi vegyes kar (Tóth Guttman Emese), a Szabadság utcai református gyülekezet Szabadság kórusa (Dénes Előd) és a szászcsávási dalárda (Ugron Noémi).

A vasárnapi hangversenyen énekel a Vártemplom Psalmus kórusa (Kovács András), az udvarhelyi Balázs Ferenc kórus (Orosz-Pál József), a Vártemplom Musica Humana női kara (Csíky Csaba), a Művészeti Egyetem Szalman Lóránt kórusa (Orosz-Pál József), a szovátai Intermezzo kamarakórus (Fülöp Judit), a nyárádszeredai Bocskai dalkör (Ferencz Csaba), a Szeretet rapszódiája kórus (Sebastian Cazan) és a sepsiszentgyörgyi Cantus Firmus vegyes kar (László Attila).

A belépés díjtalan, a szervezők szeretettel várják a kórusmuzsika kedvelőit.