2021. december 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A német SKK Poing 98 együttesével mérkőzik meg a marosvásárhelyi Romgaz-Elektromaros női tekecsapata a Bajnokok Ligájában. A program a múlt hétvégi  európai kupák végeredménye alapján vált véglegessé, a Világkupán elért hatodik hellyel a Romgaz-Elektromaros ellenfele az Európa-kupa ezüstérmese lesz.

A bajor együttes 14 éve látogatott Marosvásárhelyre a Bajnokok Ligájában, amikor egészen más összetételű csapat fogadta, ebből mára egyedül Duka Tilda maradt hírmondónak. Az edző is más, hiszen Seres Sándor azóta nyugdíjba vonult, jelenleg Orosz István és Seres József irányítják az együttest. Poingban azonban még emlékeznek arra a kiszállásra, amikor elkövették azt a baklövést, hogy vonattal utaztak Marosvásárhelyre. Nyugati vasúti közlekedéshez szokott fejjel aligha számítottak arra a 26 órás kínra, ami rájuk várt, ráadásul ki is rabolták őket a vonaton. Tanulva a történtekből, ezúttal repülni fognak, de nem csak ezért várható sokkal szorosabb meccs, mint akkor, amikor a Romgaz-Elektromaros kétszeres sima győzelemmel jutott tovább.

A nemzetközi szövetség által közzétett program szerint a nyolcaddöntőben a találkozókat november 27-én és de-cember 11-én rendezik, az első mérkőzést hazai pályán a favoritnak tartott együttes, esetünkben az SKK Poing játszhatja, míg a visszavágót Marosvásárhelyen rendezik. A párharc győztese a negyeddöntőben a Világkupa-ezüstérmes cseh Slovan Rošellen lép pályára, január 29-én és február 19-én.

Mint említettük, ezúttal a világ legerősebb bajnokságának számító Bundesliga ezüstérmese számít favoritnak, amely ráadásul néhány hete meglepetésre legyőzte az „örökös német bajnok” Victoria Bamberget, és vezeti a német pontvadászat tabelláját, ám jó mozgósítással a veterán Duka Tilda köré szerveződő fiatal lányok ismét képesek lehetnek meglepetést okozni.


Eredményjelző

A női teke Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosítása: SK-FWT Composites Neunkirchen (osztrák) – KK Kamnik (szlovén), SKK Poing 98 – Romgaz-Elektromaros, KC Schrezheim (német) – KK Impol (szlovén), KK Proteus Postojna (szlovén) – KK Kozara Gradiska (bosnyák). Játék nélkül jutottak a negyeddöntőbe: SKC Victoria 1947 Bamberg (német), KK Mlaka Rijeka (horvát), Slovan Roš(cseh), KK Alimenta Újvidék (szerb).