2019. augusztus 17., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

„A legjobb magyarországi előadók, erdélyi zenekarok, DJ-k versenye

és egy olyan VIBE Koli, ahol a kétezres években felnövő generációt már nem a kilencvenesekhez hasonlítják, hanem a kétezertízesekhez” – mondta Rés-Konrád Gergely a VIBE Fesztivál harmadik kiadásáról. A fesztiváligazgató szerint a tavalyinál erősebb line-up még több erdélyi fiatalt fog a Maros-partra vonzani.

Ott lesz Marosszentgyörgyön július 4-7. között a Punnany Massif, a Halott Pénz, a Kowalsky meg a Vega, a Follow the Flow, Horváth Tamás, a USNK és Krúbi is. Ez csak néhány nagy név a mainstream zenei szcénából, akik első alkalommal lépnek fel a VIBE-on. Újra Vásárhelyre érkezik a Wellhello, Fluor Tomiék lassan bérletet váltanak a fesztiválra, de Bye Alex és a Slepp, az Intim Torna Illegál és a Kistehén is követi őket a visszatérők sorában. Idén újra erős lesz a hiphopvonal: Saiid az Akkezdet Phiai felbomlása után egyedül jön a VIBE-ra. Velünk lesz újra NB és a tavalyi kihagyás után az állandó kedvenc Bëlga. Az eddigi line-up egyik színfoltja a kortárs magyarországi zeneipar egyik legjobb bandája, az indie folkot és alternatív rockot játszó Fran Palermo, de fellép a hatalmas rajongótáborát pár hét alatt összehozó nagy felfedezett, a kolozsvári USNK is. A lista messze nem teljes, hátravannak még a nemzetközi DJ-k, illetve magyarországi és erdélyi DJ-ket és zenekarokat is be fognak még jelenteni a szervezők. 

A fesztivál idén is teret ad a feltörekvő előadóknak: januárban elindult az Epic Music Battle 2019-re a jelentkezés, melynek első nagy sikerű kiadására több mint ötven előadó jelentkezett. Idén február 17-ig tart a regisztráció. Ezután a fesztivál zsűrije kiválasztja a legjobbakat, majd a VIBE Instagram-oldalán a rajongók szavazhatnak a kedvenceikre. További részletek az Epic Music Battle oldalon. 

A VIBE Koli izgalmas témával, a generációk közötti különbségekkel jelentkezik, ezúttal viszont a kétezres években felnőtteket hasonlítva a kétezertízesekhez. Az előadások egy része a témát fogja körbejárni, részleteket és előadókat pedig hamarosan közölni fognak a szervezők. 

Színes a felhozatal a jegyek terén is: február 16-ig a Yellow bérletek ára 149 lej, ezután 179 lejbe kerül a Blue bérlet, majd ezt követi 209 lej értékben a Magenta bérlet. A végső bérletár a fesztiválon 250 lej. A szervezők értékesítik már a VIP-

jegyeket is, 399 lejért. A belépőket online a www.vibefestival.ro oldalról lehet beszerezni, offline pedig a partnerhelyiségekben. 

Marosvásárhelyen: a Tutun és Busz kávézókban, illetve az MMDSZ és HÖK irodákban. 

Kolozsváron: az Insomnia és Heltai kávézókban, a KMDSZ, KIFOR és HÖK irodákban. 

Székelyudvarhelyen: a Spíler kávézóban és az UIET irodában.

Csíkszeredában: az Olómmadárban és a Sapientián.

Sepsiszentgyörgyön: a Szimpla kávézóban.

Nagyváradon: az NMD irodában. 

Brassóban: a BMD és Nebulónia irodákban. (közlemény)