2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Elbeszélget az idén már másodszor ütköző Lewis Hamiltonnal és Max Verstappennel a versenyzők érdekvédelmi szövetségének (GPDA) vezetője. Alexander Wurz szerint a „nagy versenyzői egójuk” miatt baleseteztek.

Mint ismert, a Forma–1-es Olasz Nagydíjon másodszor ütközött idén Max Verstappen és Lewis Hamilton. A baleset következtében – amelyért Verstappen 3 rajthelyes büntetést kapott a Szocsiban rendezendő Orosz Nagydíjra – mindkét versenyző kénytelen volt feladni a futamot.

„Őszintén szólva nagyon valószínűnek tartom, hogy ez a jövőben újra megtörténik. Legyen szó ökölvívásról, futballról, kézilabdáról vagy bármilyen más sportágról, amikor két nagyság csap össze, az ilyesmi megesik” – véleményezte a helyzetet a Sky Sportsnak Alexander Wurz.

A korábbi F1-es versenyző a monzai ütközést inkább versenybalesetnek látta, a viszonyukat pedig nem tartja olyan elmérgesedettnek, mint amilyennek a balesetek mutatják.

„Rendszeresen beszélgetek mindkettejükkel, és tudom, hogy egymással is szóba állnak, és nagyon tisztelik egymást, amit jó látni. Viszont a pályán úgy vannak vele, hogy harcolni jöttek, mert Forma–1-es világbajnokok akarnak lenni. Remélhetőleg tisztelik annyira a csapatukat, hogy nem feledik el: szükség van eredményekre, hiszen ahhoz, hogy elsők legyenek, előbb célba kell érniük, így nem engedhetnek meg maguknak túl sok ütközést” – idézte az M4 Sport Alexander Wurz nyilatkozatát.

Monzában idén másodszor ütközött össze a két rivális

Fotó: a Forma–1 közösségi oldala