2019. augusztus 17., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A versmondó verseny egyik körzeti szakaszát

január 19-én a Désfalvi Általános Iskolában tartották. A harmadikosok lírai verset vagy elbeszélő költeményt, verses mesét mutathattak be. 

A versenyen tizenöt tanuló volt jelen a körzet (Dicsőszentmárton, Héderfája, Magyarsáros, Széplak, Vámosgálfalva és Désfalva) hat különböző iskolájából.

Az értékelés feladata a Küküllődombói Általános Iskola (Molnár Annamária tanítónő), a szászcsávási Belle József Általános Iskola (Szabó Piroska és Szász Rozália tanítónők) és a Szőkefalvi Elemi Iskola (László Tünde tanítónő) tanítóira hárult. 

A pontszámok alapján a megyei szakaszon a következő tanulók fogják körzetünket képviselni: Szabó Zsófia és Jakob Éva Nikolett, mindketten a dicsőszentmártoni Traian Általános Iskola tanulói, felkészítő tanítójuk Székely-Varga Béla. 

Minden diák emléklapot és ajándékot, a felkészítő tanítók és zsűritagok emléklapot, a továbbjutók könyveket is kaptak. A harmadik és különdíjban részesített tanuló is könyvjutalomban részesült. 

A verseny farsangi hangulatban zajlott, lelkesen vártuk a kis boszorkány megjelenését, éneket tanultunk, a szünetben pedig a jelenlevőket kaláccsal, teával, szendviccsel és kávéval kínáltuk meg. 

Köszönet az iskola vezetőségének valamint kedves tanár kollégáinknak, hogy besegítettek. 

A meghívó idézetének szavaival élve, sikeresen életre keltek a szép versek, verses mesék. A kis gyerekek bátran mutatták be ezeket, nem maradt a vers „néma”. Hangja volt és életre kelt, ezáltal is gazdagabbá téve szavalót és hallgatót egyaránt. 

Gagyi Erika és Szentgyörgyi Ildikó-Tünde tanítónők