2021. december 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Úgy tűnik, hogy nem lesz egyhamar ismét élvonalbeli teremlabdarúgó-csapata Marosvásárhelynek. A városi sportklub, noha deklaratív szinten a feljutást célozta, az Arad megyei Glogovácon rendezett első tornán a 2. liga 3. csoportjában mindhárom mérkőzését elveszítette.

Egyébként a három csoport közül ez az egyetlen, amelyben nem heti fordulók keretében (ahogy a szövetség szorgalmazta volna), hanem a részt vevő csapatok egyezsége alapján négy háromfordulós tornán dől el a sorrend. Márpedig ez nem csupán a normális bajnoki idény kiherélése, hanem jelentősen befolyásolja az eredményeket is, hiszen egy vereséget követően nincs egy-két hét idő rendezni a sorokat, és ennek lett az áldozata most a marosvásárhelyi csapat is.

Pedig nem kezdődött rosszul az első meccs, a Metropolitan Ișalnița elleni találkozón Kovács János edző fiai Nagy Tamás, Dobai és Sükei góljaival a 32. percben még 3-1-re vezettek, aztán néhány könnyelmű hibából az ellenfél nemcsak egyenlített, hanem fordított is. „Tanulnunk kell az elkövetett hibákból” – mondta a mérkőzés után a szakvezető, de hát az előző este fél tíztől kezdődő meccs után másnap már déli 12 órakor, tehát, ha a bemelegítést is számítjuk, alig 12 órára rá, ismét pályára kellett lépni. Nincs az a sportág és szakmai metodika, ami ilyen szűk szünetet javasol két meccs között (és kíváncsiak vagyunk, vajon megfelel-e maradéktalanul a szabályoknak), meg is lett az eredménye: egy újabb vereség. Persze ebben a szakosztály vezetősége is ludas, hogy – spórlás címén – belement egy ilyen rendezésbe. 

Ezek után a demoralizált együttes harmadnap a harmadik kudarcot is begyűjtötte, és nulla ponttal várja a folytatást. Miután a feljutásért csak a csoport győztese játszhat, a CSM nagyon nehéz helyzetbe került, csak az garantálná az első helyet, ha a folytatásban minden mérkőzését megnyerné.

A következő torna időpontjáról és helyszínéről még nincs információ, de elvileg még az idén, november közepe után kellene rá sort keríteni Déván, Ișalnițán vagy Marosvásárhelyen.


Eredményjelző

Teremlabdarúgó 2. liga, III. csoport, első torna (Glogovác, Arad megye): Simándi Șoimii – Dévai West 0-6, Metropolitan Ișalnița – Marosvásárhelyi CSM 4-3,  Simándi Șoimii – Metropolitan Ișalnița 4-4, Dévai West – Marosvásárhelyi CSM 7-5, Simándi Șoimii – Marosvásárhelyi CSM 8-4, Dévai West – Metropolitan Ișalnița 6-1.