2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Váratlanul nagy arányú győzelmet aratott idegenben a Marosvásárhelyi Ladies női labdarúgócsapata egy kiesési rangadónak titulált mérkőzésen, a Galaci Universitatea otthonában.

Noha még az elején van a pontvadászat, két olyan együttes találkozott, amelyeknek a bennmaradás a célkitűzésük. A galaciaknál játszik az a Lucia Meleacă, aki tizenegynéhány évig a marosvásárhelyi csapatnál szerepelt, néhány éve pedig ifjúsági csapatok edzésével foglalkozott az ASA-nál, majd a CSM-nél, és a CSM szétesése után volt kénytelen új klub után nézni.

A találkozón a Ladies kezelte jobban a lélektani terhet, a galaciak pedig összeroppantak a nyomás alatt. 

A házigazdák két góljára Anca Nina révén így a Ladies nem kevesebb mint nyolccal válaszolt. Az első félidőben Krall Tímea (7.), Bíró Anna (30.) és Barabási Kinga (35.) találtak be, aztán a második játékrészben Adorján Szidónia (47.) kezdte a gólgyártást, őt Dávid Márta (60.) követte, majd ismét Bíró Anna (63.), aztán Székely Kincső (67.), hogy Barabási Kinga (74.) második gólja zárja le a sort.

A női labdarúgó 1. liga a válogatottak mérkőzései miatt elrendelt szünet után szeptember 26-án folytatódik a 4. forduló mérkőzéseivel: a Ladies egy másik ellenlábast, a szintén újonc CSS Târgoviște csapatát fogadja.


Eredményjelző

Női labdarúgó 1. liga, 3. forduló: Temesvári Politehnica – Kolozsvári Universitatea Olimpia 1-4, Aradi Piros Security Protect – Nagybányai Fotbal Feminin 4-0, CSM Alexandria – Borgóprundi Heniu 0-4, Resicabányai Banat Girls – Bukaresti Fair Play 0-3, CSS Târgoviște – Székelyudvarhelyi Vasas Femina 0-3, Galaci Universitatea – Marosvásárhelyi Ladies 2-8.