2022. augusztus 17., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Váratlanul újabb esélyt kapott a Sepsi OSK 1. ligás labdarúgócsapata arra, hogy az alsóházban az első két hely egyikén végezve megpróbálhassa az európai kupaszereplés kiharcolását. A Dinamo 1948 ugyanis váratlanul nyert Botosánban, miután egy teljes félidőt emberhátrányban játszott (a győztes gólt is így szerezte).

A győzelmi kényszerben pályára lépő háromszéki alakulat azonban rosszul kezdte a mérkőzést. Az első félidőben a Chindia uralta a középpályát, és Passaglia a 9. és a 20. percben is próbára tette Niczulyt. Eközben az OSK próbálkozásai elhaltak az ígéretes támadások szintjén: csak Bărbuț megpattanó lövését és Aganovićnak a  hosszú sarok mellett kevéssel elzúgó távoli lövését említhetjük. A 39. percben pedig ismét Niczulynak kellett blokkolnia az ötös sarkánál Dulcát.

A második félidőben némileg javult az OSK játéka, és a 60. percben teljesen váratlanul megszületett a vezető gólja: Ștefănescu betört a bal oldalon, az ötösre érkező lapos labdáját pedig Aganović, szintén laposan, a hosszú sarokba küldte (1-0). Sokat hibáztak azonban a középpályán a szentgyörgyi játékosok, a 69. percben Dimitrov passzt adott az ellenfélnek, és Hamed nem sokat teketóriázott: 25-ről rálőtte, a labda pedig a kapu bal alsó sarkában kötött ki (1-1). Az OSK szerencséjére a Chindia túlságosan erőltette a győztes találatot, így két perccel később egy ellentámadás felkészületlenül érte: Golofca végigvitte a pályán a labdát, és 20 méteres lövése a hálóban kötött ki (2-1).

Az utolsó percekben mindkét együttes szenvedett, az OSK minden eszközzel húzta az időt, Bergodi pedig a pályára beszaladva kérte számon a játékvezetőtől, hogy nem engedte vissza az ápolásra kiküldött Dimitrovot, így a bal szélen veszélyessé vált a Chindia, ezért kiállították.

Sikerével a Sepsi OSK-nak továbbra is két esélye van az európai kuparészvétel kiharcolására. Az első, hogy a kupaelődöntő visszavágóján, csütörtökön este nem kap ki Craiován a CSU-tól (vagy legfeljebb egy góllal, és akkor büntetők döntenek), aztán pedig megnyeri a döntőt is. A második, hogy az alsóház utolsó fordulójában idegenben nyer a másik craiovai alakulat, az Universitatea 1948 ellen. Ez pótselejtezős részvételt jelent, és további két győzelemre van szükség az Európa-konferencialigában való induláshoz. Egyik sem könnyű, de lehetetlen sem. 

Ilyen teljesítménnyel azonban, mint a vasárnapi volt, semmi esély.


Golofca végigvitt egy gyors ellentámadást, és parádés gólt szerezve eldöntötte a mérkőzést.
Fotó: a Sepsi OSK közösségi oldalaJegyzőkönyv

1. liga, alsóházi rájátszás, 8. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Chindia Târgoviște 2-1 (0-0)

Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK-stadion. Vezette: Radu Petrescu (Bukarest) – Mircea Grigoriu (Bukarest), Radu Ghinguleac (Bukarest). Tartalék: Iulian Dima (Bukarest). Ellenőr: Sorin Boca (Jászvásár).

Gólszerzők: Aganović (60.), Golofca (71.), illetve Hamed (69.).

Sárga lap: Ștefănescu (33.), Bălașa (70.), illetve Șerban (34.), Hamed (71.), Păun (90+4.), Luckassen (90+5.), illetve Florea (90.).

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Dumitrescu, Vașvari (61. Golofca), Păun, Aganović (84. Fofana), Bărbuț (75. Askovszki), Ștefănescu (84. Fülöp), Tudorie (61. Luckassen).

Chindia: Căbuz – Butean (9. Celea), Căpușă, Iacob, Dinu, Șerban (75. Sila), Dulca (75. Ioniță), Passaglia, Popadiuc (83. Popadiuc), Hamed (83. Cherchez), Florea.

Eredményjelző

* 1. liga, felsőházi rájátszás, 8. forduló: CSU Craiova – Bukaresti FCSB 0-1. Az állás: 1. CFR 1907 54 pont, 2. FCSB 52, 3. CSU Craiova 45.

* 1. liga, alsóházi rájátszás, 8. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Chindia Târgoviște 2-1.