2020. október 30., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Fehérvár FC továbbjutott a labdarúgó-Európa-liga selejtezőjének második fordulójából, miután csütörtökön 1-0-ra nyert a máltai Hibernians vendégeként.

Nagy fölényben, a labdát sokat birtokolva futballozta végig az első félidőt a magyar bajnoki ezüstérmes, és a helyzetei is megvoltak, de nem tudott élni velük. A szünet után sem változott a játék képe, sőt, a fehérváriak még nagyobb nyomás alá helyezték riválisukat, és végül egy szöglet után a 61. percben megérdemelten szereztek vezetést. Nem sokkal később Petrjak dönthette volna el a párharcot, de hatalmas lehetőséget rontott el. A hajrában ugyan próbálkozott a máltai együttes, amelynek az utolsó percekben többször volt esélye egyenlíteni, de csak kapufáig jutott.

A következő körben a francia Reims vár a székesfehérváriakra.


Jegyzőkönyv

Labdarúgó-Európa-liga-selejtező, 2. forduló: Hibernians (máltai) – Fehérvár FC 0-1 (0-0)

Ta’ Qali, zárt kapus, vezette: Ivajlo Sztojanov (bolgár).

Gólszerző: Nikolov (61.).

Sárga lap: Almeida (66.), J. Grech (94.) illetve Kovácsik (77.), Evandro (92.), Stopira (90+3.).

Kiállítva: Shodiya (93.).

Hibernians: Cremona – Agíus, Almeida, Apap – Z. Grech (Winchester, 64.), Shodiya, J. Grech, Attard (Vella, 82.), Artiles – Teixeira (Uzeh, 74.), Degabriele.

Fehérvár FC: Kovácsik – Bolla, Musliu, Stopira, Fiola – Alef (Pátkai, 51.) – Nego, Nikolov, Houri, Petrjak (Evandro, 82.) – Zivzivadze (Nikolics, 88.).