2022. augusztus 17., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Több ezren ünnepelték péntek délután Sepsiszentgyörgy főterén a Sepsi OSK labdarúgócsapatot, amely csütörtök este az FC Voluntari legyőzésével elhódította a Románia-kupát. A játékosokat és a szakmai stábot, valamint a klub vezetését a turisták szállítására szolgáló Sepsi Tour kisvonat vitte körbe a városban, hogy megérkezzenek a kupával a főtérre, ahol összegyűlt az ünneplő tömeg.

Antal Árpád polgármester köszönetet mondott minden székelyföl-dinek, aki csütörtökön Bukarestben szurkolt a csapatnak. Hozzátette: a fővárosban sikerült megmutatni, hogy erős közösség áll az együttes mögött. Úgy vélte: Diószegi László klubtulajdonos egy évtizeddel ezelőtti álma mára az egész régió álmává vált.

„Mutassuk meg a román barátainknak, hogy jobbak vagyunk, erősebbek vagyunk, civilizáltabbak vagyunk!” – biztatta az ünneplő tömeget a polgármester.

Diószegi László elmondta: 2011-ben, amikor elindította a klubot, csak arról álmodott, hogy öt éven belül a másodosztályba vezesse, „azután pedig lesz, ami lesz”. „De mi nyakas székelyek vagyunk, megmutatjuk, hogy nem elégedünk meg a második ligával, mindig elsők akarunk lenni” – tette hozzá. A klubtulajdonos kijelentette: a Sepsi OSK lassan európai klubbá válik, az európai együttesek azonban még nem tudják, hogy a székelyföldi csapat idén nem csak statisztának megy az Európa-konferencialigába.

Cristiano Bergodi vezetőedző köszönetet mondott mindazoknak, akik elkísérték Bukarestbe a gárdát, és fergeteges hangulatot teremtettek a Giulești stadionban. Ezt követően egyenként szólították a színpad-ra a játékosokat és a stáb tagjait, akik nevét hosszasan skandálta a közönség. A játékosok némelyike a gyermekével együtt  lépett a pódiumra.

Az este folyamán a székelyudvarhelyi Transylvanium együttes koncertezett a főtéren, a városvezetés jóvoltából pedig tűzijátékkal zárták az ünneplést.

 Hadnagy Attila klubigazgató (b) és Diószegi László elnök, klubtulajdonos (j) a Bukarestben május 19-én az FC Voluntari elleni labdarúgó-mérkőzésen 2-1-es arányú győzelemmel megnyert kupával a főtérre érkezik, ahol szurkolók ezrei várják Sepsiszentgyörgy központjában 2022. május 20-án 

Fotó: MTI/Kátai Edit