2022. augusztus 12., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az E-On kommunikációs osztálya a hideg idény beköszöntével a balesetek elkerülésére hívja fel a figyelmet. Az elmúlt évben az E-ON Gázszolgáltató által lefedett övezetben két személy vesztette életét, további 12 súlyosan megsérült gázrobbanás vagy tűzeset következtében.

Az E-On kommunikációs osztálya a hideg idény beköszöntével a balesetek elkerülésére hívja fel a figyelmet. Az elmúlt évben az E-ON Gázszolgáltató által lefedett övezetben két személy vesztette életét, további 12 súlyosan megsérült gázrobbanás vagy tűzeset következtében. A baleseteket, legtöbb esetben, az improvizált gázberendezések vagy ezek helytelen kezelése okozta.

A súlyos kimenetelű balesetek elkerülése végett a háztartási fogyasztóknak tudatában kell lenniük, hogy minden, a gázhálózaton vagy berendezéseken végzett improvizáció törvénytelen és tilos! A belső hálózat bármilyen módosítását csak erre szakosodott és engedélyezett cégek végezhetik.

Tekintettel arra, hogy robbanás vagy tűzvész veszélye a gáztüzelésű berendezések – aragáz, kályhák – hibás vagy gondatlan kezelése miatt is fennáll, a felhasználóknak figyelmesen kell tüzet gyújtaniuk, illetve oda kell figyelniük arra, hogy a csap ne maradjon nyitva és ne folyjon a gáz. A legtöbb baleset a felgyűlt gáz miatt történik.