2021. június 20., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Ha tél van és hideg, a legklasszikusabb ruhadarab, amit ilyenkor viselünk, a hosszú, vastag, jó meleg télikabát. Ha télikabátot választunk, vegyük figyelembe alkatunkat, és igyekezzünk követni a divatot is.

A változatos idei divat főszereplői a TÚLMÉRETEZETT télikabátok, melyek főleg a Maison Margiela és a Balenciaga divatházak stílusában jelentek meg a kifutókon, és érdemes hasonlót választani.

Ezek a különleges, nagyon divatos, mondhatni extrém darabok mindenkin jól mutatnak. Bármilyen anyagból készülhetnek: posztó, szövet, buklé, bársony, bőr, műbőr, bunda, műbunda. Ha csatokkal, övekkel és más díszítőelemekkel vannak ellátva, még divatosabbak. Egyik fő jellemzőjük a vállakat is fedő óriásgallér lehet. A kabát anyaga, színe, szabása határozza meg, hogy milyen alkalomra illik.

A FÉRFIAS stílusú télikabát immár klasszikusnak számít, és letisztult, elegáns formája minden alkalomra viselhető, lehet hétköznapi, irodai vagy éppen alkalmi öltözék része.

Az idei télen a KOCKÁS télikabát is értékes, divatos darabja lehet ruhatárunknak. Minden méretű kocka divatos különböző színtársításokban, viszont a legtrendibb a skótkockásra emlékeztető mintájú. A kockás télikabát főleg sportos kinézetet kölcsönöz viselőjének, ugyanakkor, ha klasszikus szabású és visszafogott színű, apróbb kockás, akár alkalmi öltözék fölött is viselhető.

A motoros dzseki ihlette MATRIX típusú télikabátok általában fekete bőrből készülnek, változatos formában. Akár klasszikus férfias stílusú, túlméretezett vagy karcsúsított, derékra szabott, kiszélesedő aljú, nőies formájú darabokat választunk, feltűnő és elegáns lesz megjelenésünk.

Aki kedveli a meleg, jó puha BUNDÁT, az eredeti szőrméből készült bunda helyett „szavazzon” a FAUX FUR-ra, azaz a MŰBUNDÁRA, ami etikusabb választás. Azonkívül könnyebb, mint az eredeti, ráadásul sokféle színben és modellben minden alkalomra viselhető.

A MINI és MIKRO télikabátok elegáns retró stílusúak, főleg fiatalokon és vékony alkatú hölgyeken mutatnak jól. Sokféle színű és szabású darab közül lehet választani.

Minden esetben figyeljünk arra, hogy a ruhánk hossza ne haladja meg a kabátét.