2019. május 27., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

2019 tavaszán az olaszok által kedvelt lezser és testhezálló ruhák, műremekekhez hasonló díszítésű szandálok mellé romantikus esti öltözékeket, valamint a mindennapokra alkalmas kényelmes, nőies ruhákat és elegáns, sportos darabokat ajánlanak a divattervezők, főleg excentrikus mintákkal.

Az első helyen emítsük meg az eklekticizmus jegyeit viselő MINTÁK KEVERÉKÉT, mely sikerrel társít állatmintát neonszínekkel, virágmintával, csíkossal vagy bármi mással. Ez a vad mintatársítás nem idegen Versace-től, most viszont a konzervatívabb márkák is azt ajánlják, hogy minél bátrabban kísérletezzünk a mintatársítással.

(Az eklektika a művészettörténetben az a stílusirányzat, amely különféle korok, stílusok, irányzatok jegyeit vegyesen alkalmazza, önálló elemeket ritkán tartalmaz, egyediségét a válogatásban fejezi ki. Itt a mintatársításra értendő.)

A nagy RÁTETT ZSEBEKET a londoniakkal ellentétben az olaszok nemcsak a cargo (rakodó) nadrágokra, hanem bármilyen ruhadarabra, például miniszoknyákra (melyeken a zseb széle jóval túlhaladja a szoknya hosszát), ruhákra, kabátokra használják.

A TESTHEZÁLLÓ RÖVIDNADRÁGOK ismét divatosak. Ahhoz, hogy ez a darab veszítsen sportosságából, társítsuk például klasszikus, férfias zakóval vagy rövid vászonruhával. 

A hosszú, vékony, áttetsző neccanyagból, lurexből vagy nejlonból készült KESZTYŰK főleg az 50’-es és 60’-as évekre emlékeztető, nőies ruhákkal, klasszikus kosztümökkel, bőrkabátokkal vagy ballonokkal társítva mutatnak a jól.

A MIKROTÁSKÁK olyan picik, hogy még egy telefon is alig fér el bennük. Viselhetjük magára vagy másfajta táskával társítva, még akkor is, ha az más színű vagy textúrájú, mivel 

mindenik darabnak megvan a maga funkciója.

Idén ismét divat a NEJLONHARISNYA, térdzokni vagy akár vékony, esetleg vastag harisnyanadrág formájában. A Prada divatház például fekete nejlon térdharisnyához világos színű szandálokat ajánl, a harisnyanadrágokat pedig szokatlan grafikus mintákkal díszíti.

A viktoriánus kort idéző TÖBBRÉTEGŰ ruhák bármilyen „divatharcban” megállják a helyüket romantikus, nőies jellegük miatt. A különböző hosszal, lenge anyagokból készült ruhák most még különféle sportcipőkkel is társíthatók.

A meleg időszak sem képzelhető el felsőruha nélkül. Idén a lezser, vékony, vízálló anyagból készült DZSEKIK, anorákok, sportos kinézetük ellenére, plisszírozott szoknyákkal és magas sarkú cipőkkel is társíthatók.

A SZAFARISTÍLUS is ismét divatos. Pamut és vastag lenvászonból készült, természetes színű, rátett zsebekkel díszített ruhadarabok jellemzik: khaki, zöldes agyag- és homokszínű óriásdzsekik, zakók és overallok formájában.

A térdig érő, BERMUDA TÍPUSÚ RÖVIDNADRÁGOK is még mindig divatosak.

Jól mutatnak egy lezser, túlméretezett zakóval, garbóval még a munkahelyen is. Ha munka után topot viselünk hozzájuk, lezserebb lesz a megjelenésünk.

Kapcsolódó cikkek: