2020. augusztus 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A magyar labdarúgó-válogatott közel áll ahhoz, hogy kijusson a jövő évre halasztott Európa-bajnokságra, és nem esélytelen a részvétel kiharcolására az osztrák bajnokság legértékesebb játékosának választott Szoboszlai Dominik szerint, aki nem szeretné, ha nélküle rendeznék meg a kontinensviadalt.

A Salzburggal bajnok válogatott középpályás az M1 aktuális csatornának adott interjúban beszélt többek között a nemzeti csapat előtt álló feladatokról és az Eb lehetőségéről. „Úgy jövök majd haza Salzburgból, vagy akárhol is leszek, hogy ki kell jutnunk az Európa-bajnokságra – jelentette ki a 19 éves futballista az október 8-ra kiírt, Bulgária elleni pótselejtezőre utalva, amelynek megnyerése után még az Izland–Románia találkozó győztesét is le kell győzni november 12-én az Eb-ért. – Ami volt 2016-ban, azt még sajnos nem tudtam átélni, mert annyi idős még nem voltam, de most ezt át szeretném élni.

Szoboszlai az elmúlt szezonban kiemelkedő teljesítményt nyújtott,  különösen a világjárvány miatti szünetet követően játszott nagyon eredményesen. Nagy kérdés ezért vele kapcsolatban, hogy a következő kiírásban is az osztrák bajnokot fogja-e erősíteni, vagy más csapatnál folytatja. Ezzel kapcsolatosan azt mondta, nem foglalkozik az üggyel, és egyáltalán nem lenne csalódott, ha Salzburgban focizna az új szezonban is.

Fotó: AFP