2020. május 30., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szerdán játssza első barátságos mérkőzését a ligeti sportcsarnokban a marosvásárhelyi Sirius női kosárlabdacsapata. Az új idény előtt barátságos torna megszervezésére készült a klub, azonban lehet, hogy csupán egyéni mérkőzések sorozata lesz belőle.

A terv szerint a Sirius-kupán négy csapat vett volna részt, azonban elsőként Konstanca jelezte, hogy még nem áll készen a kerete az új idényre, így későbbre kért barátságos meccseket a Siriustól. Nehézségek mutatkoznak azonban a két további vendégcsapat programjának az összehangolásával is. Nagyvárad ugyanis csak szerdán tud jönni Marosvásárhelyre, amikor két meccset is játszana: egyet a Siriusszal és egyet Brassó ellen. Ezt követően csütörtökön találkozna a Sirius és Brassó, illetve a tornától függetlenül pénteken is játszana egymás ellen a két csapat. Ahhoz viszont, hogy Nagyvárad ellen is pályára lépjenek a brassóiak, így tevén teljessé a hármas tornát, már szerdán Marosvásárhelyen kellene legyenek, és nem biztos, hogy megéri nekik, hogy három nap itt-tartózkodás költségeit vállalják, azonban ezzel kapcsolatosan még nem adtak végleges választ.

Amennyiben Brassó nem vállalja, hogy már szerdán itt lesz, a Sirius kétszer játszik aznap Nagyvárad ellen, majd a következő két napon Brassóval, a Sirius-kupát pedig nem rendezik meg – mondta a csapat menedzsere. Kiss István hozzátette, hogy a bajnoki kezdésig még Konstanca ellen vannak tervben barátságos mérkőzések.

Megtudtuk, hogy rendben megérkezett Marosvásárhelyre az amerikai irányító, Brittney Dunbar, és csatlakozott a csapat edzéseihez. A korábban ismertetett keretben annyi a változás, hogy egy év kihagyás után visszatér a csapatba Gál Emese, akit pontos távoli dobásai miatt fogadott szívébe a közönség. Biztos ugyanakkor, hogy annak ellenére, hogy Nagyszeben visszalépett, Antonia Radu nem tér vissza a csapatba, munkája Nagyszebenhez köti, így inkább a visszavonulás mellett döntött.

A női kosárlabda hivatalos idénye október 9-én, azaz három és fél hét múlva kezdődik, a Sirius az első fordulóban Kézdivásárhely együttesét fogadja.

Az elmúlt évadban a városi klub nevében szereplő együttes visszatért a korábbi szervezeti formához          Fotó: Nagy Tibor


A női kosárlabdáról a Marosvásárhelyi TVR-ben

Ma 17.10 órától a Marosvásárhelyi TVR Sípszó után című műsorának fő témája az újjáéledő marosvásárhelyi női kosárlabda. Szucher Ervin meghívottja a nemrég megszűnt városi sportklub (CSM) technikai igazgatója, Kiss István, aki Sirius KK néven alakított új, szintén az első osztályban induló csapatot.