2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A marosvásárhelyi Torpi Sportklub női vízilabdacsapatának egykori kiválósága, a 20 éves Szeghalmi Krisztina a minap a tavalyi bajnok Bukaresti Steaua csapatával kötött egyéves szerződést, miután az utolsó idényben a szintén fővárosi Dinamót erősítette, mely ezüstérmes lett az idei bajnok Rapid mögött. 

2012-ben az első országos női vízilabda-bajnokságon ezüstérmet szerzett Torpi Sportklub egykori tinédzser kiválósága jelenleg a női válogatott alapembere, Krisztina a fővárosi Testnevelési és Sportegyetem elsőéves hallgatója.

– Szoros volt a bajnokság, hiszen egy szinten volt a négy együttes. Elsők is voltunk a pontvadászatban, de végül ezüstérmesek lettünk a bajnok Rapid mögött. Én az idényt végigjátszottam, a csapat egyik alapembere voltam, ugyanakkor az alakulat gólkirálya is 36 találattal. Jó idény volt, meg vagyok elégedve a teljesítményemmel, ahogy Florea Dumitrache vezetőedző is. A válogatottal a 2020-as budapesti Európa-bajnokságra való selejtező tornán sajnos csak az utolsó előttiek lettünk a csoportban, de az ősz folyamán egy kettős selejtező mérkőzést fogunk játszani Németországgal, a győztes kijut a januári budapesti vízilabda Eb-re – mondta el Krisztina idei teljesítményéről. 

Célkitűzéseiről ekképpen vélekedett: 

– Néhány évig még szeretnék vízilabdázni, és persze befejezni a Testnevelési és Sportegyetemet, majd következhet a mesteri. De idővel edzőként is tevékenykednék, és bíráskodni is szeretnék nemzetközi szinten is. Egyelőre a soron következő idényre fogok összpontosítani – fejtette ki célkitűzéseit a 20 éves, tehetséges vízilabdázó, aki sportoló családban nőtt fel: nagyapja nem más, mint a minap 70. születésnapját ünneplő Fazakas Árpád, az ASA egykori labdarúgója; édesanyja, Andrea is ismert úszó volt, jelenleg úszóedző; édesapja, László középtávfutó atléta. Ők mindig mindenben támogatták Krisztinát.