2019. augusztus 17., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Múlt pénteken került sor a szovátai ifjak idei nagykorúsítására,

a szalagavató ünnepségre. Az esemény hagyományosan a fürdőtelepi Fenyő szálló Margaréta termében zajlott, ahova három osztály 80 diákja vonult be szüleik, tanáraik örömére. 

A fiatalokat a Domokos Kázmér óvoda, általános iskola és szakközépiskola aligazgatója, Kovács István és a város polgármestere köszöntötte: – Ti egyaránt vagytok közösségünk ékszerei és motorjai. Ti vagytok a jelen és a jövő is. Értetek és veletek szeretnénk egy élhető, szerethető és dinamikusan fejlődő, fiatal várost teremteni. Elöljáróként bízom abban, hogy hosszú távú terveitekben az itthon maradás vagy legalábbis a kellő tapasztalatszerzés és tudásgyarapítás után a hazatérés szerepel – fejtette ki Fülöp László Zsolt, hangsúlyozva a családi fészek biztonságát és fontosságát, egy-egy szál virágot nyújtva át a diákoknak. A köszöntőket a fiatalok műsora és ünnepi tánca követte.

Megyénk másik két magyar középiskolájában is lesz szalagavató: a nyárádszeredai Bocskai István középiskolában február 24-én, a Bocskai-napok zárásaként, az erdőszentgyörgyi Szent György szakközépiskolában később ünneplik nagykorúvá vált társaikat a tizenegyedikesek.

Fotó: Domokos Kázmér óvoda, általános iskola és szakközépiskola