2019. július 19., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A szépségápolásban a 2019-es évre a minimalizmus jellemző.

Idén nemcsak a tavaszi, illetve nyári smink lesz „könnyebb”, egyszerűbb, hanem a téli is. A bőrnek fénylenie kell, ezért több gondot kell fordítanunk az arcbőr ápolására is.

A topon a FEHÉR SZEMFESTÉK áll, melynek szemformáló hatása is van, ezért eddig a szemöldök alá helyezték, most viszont a szem belső sarkában lesz divatos. Ha a felső szemhéjakra aranyszínű szemfestéket teszünk, szempillánkat pedig – bodorítás után – bekenjük fekete rimmellel, még divatosabbak leszünk.

Idén a SZEMÖLDÖK is természetes formájában divatos, ezért a szemöldökcsipesz, szemöldökceruza és szemöldökfestékek helyett csak egy egyszerű szemöldökkefére és színtelen fixáló gélre lesz szükség.

2019-ben a SZOKATLAN SZÍNŰ RÚZSOK lesznek divatosak, mint a narancssárga, smargdzöld, sötétkék vagy éppen a metálszürke. Ha nem tudunk dönteni a színről, használjuk egyszerre bármelyik két színt ezek közül – egymásba mosva –, ombre hatást keltve az ajkon. Ezt a változatot főleg alkalmi smink esetén válasszuk, a hétköznapokon maradjunk meg az egyszínű rúzs mellett.


A NUDE (TERMÉSZETES) ARCSMINK alapja a jól hidratált, szép bőr. Ha egyenetlenségeket kell elrejtenünk, használjunk erre korrektort, könnyű folyékony arcpúdert, majd ezután alkalmazzunk az arccsontra, az orra és a szemöldök fölé kevés reflektorport.

A szemhéjfesték szintén legyen természetes árnyalatú, igazgyöngy színű, aranyos vagy szidefes. A szempillákra kerülhet kevés fekete szemhéjtus, míg a szájra elég egy átlátszó szájfény. 

Az arccsontra gyengéden felvitt és jól eldolgozott szélű, BARACKSZÍNŰ ARCPÍR is hozzájárul a természetes sminkhatás eléréséhez.

Ebben az évben a SZEMHÉJAK VONALÁT nemcsak felül, hanem alul is hangsúlyoznunk kell, mandulaszemhatást érve el. A szemhéjtus színe is szokatlan, a meggyszínűtől a sárgán át szinte minden szín divatos, viszont a klasszikus feketéről se feledkezzünk meg.

A természetességnek megfelelően a 60-AS ÉVEK BABASZEMPILLÁI ismét divatosak.

Ezt úgy érhetjük el, ha sok rimmelt teszünk szempillánkra, hogy „összeragadt szempillák” hatást érjünk el, majd reflektorport teszünk arccsontunkra és félig áttettsző, natúr árnyalatú szájfényt ajkunkra. A szemöldök ezúttal legyen enyhén borzas hatású.

A sötét színű, hangsúlyozott, hosszú és ugyanakkor széles TUSVONALAK ideálisak esti és alkalmi sminkhez. Ezekhez a kevéssé fénylő, a vizes aszfalt színére emlékeztető és a szidef színű szemfesték talál.

A SÖTÉTPIROS RÚZS továbbra is divatos, de már nem matt, hanem fényes változatban és határozott széllel, legjobban a fehér szempillafesték és fekete szemhéjtus társaságában mutat.

A grunge stílusra jellemző SMOKEY EYES, azaz a FÜSTÖS SZEM továbra is divatos.

Ehhez többféle szürke árnyalatú szemfestékre lesz szükségünk – a nagyon sötéttől a világos-szürkéig – melyeket tegyünk fel hanyagul, és ne mossuk el a széleket. Ha úgy nézünk ki, mintha a tegnapi elkenődött festék maradványai lennének szemhéjunkon, még divatosabbnak fogunk hatni.

Az ajkak ezúttal is maradjanak natúr színűek, kevés szájfényt tegyünk csak rájuk.

Mivel a sminkdivatban is érződik a retró stílus, ne hiányozzanak kelléktárunkból a SZÍNES SZEMFESTÉKEK sem. Ezeket alkalmazzuk csak a felső szemhéjra, de ne lépjük túl a szem vonalát. Türkiz, meleg okker, fukszia, világoskék, neonzöld a legmerészebbek számára jó választás lesz.

Tehát nyugodtan menjünk a reggeli kávénkat meginni egy sötétpiros „rúzsban”, estére pedig elég lesz egy nude smink, viszont ne felejtsünk el nagy mennyiségű reflektor szemfestéket használni az utóbbi esetben.