2022. augusztus 13., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Újra lesz első osztályú női kosárlabda-csapat Marosvásárhelyen. A Sirius beiratkozott a 13 csapatos Nemzeti Ligába, jelentették be a tegnapi sajtótájékoztatón.


Balról: Szabó Tibor (Up Sport Management), Makkai Ferenc (gyúró), Kiss István (klubelnök), Popa Carmin (vezetőedző), Brustur Ionel (másodedző). Botos Vilmos (ifjúsági edző), Kiss Melinda (erőnléti felelős). Fotó: Farczádi Attila
Kiss István klubelnök elmondta: két szponzoruk már van, és várják az önkormányzat sporttámogatási pályázatára benyújtott projektjük értékelését is. Hosszú távon gondolkodnak, ötéves elképzelést szeretnének megvalósítani, amelynek harmadik-negyedik évében lehet majd a bajnoki éremszerzést célként megfogalmazni, mondta a sportvezető. Hozzátette: céljuknak tekintik, hogy minél több helyi nevelésű játékost „vezessenek be“ a felnőtt-kosárlabdába, ehhez a megfelelő tömegbázis rendelkezésükre áll, hiszen jelenleg is mintegy 100 lány játszik a gyerek- és ifjúsági csapataikban.

A keddi sajtótájékoztatón bemutatkozott a Sirius teljes szakmai stábja. Az újonnan érkezett vezetőedző, Popa Carmin elmondta: azért választotta Marosvásárhelyt, mert lelkes emberekkel akart dolgozni, akikben megvan az elhatározás a céljaik megvalósítására. Hozzátette, segédjével, Ionel Brusturral (aki a klub nagyifjúsági alakulatát is irányítja) jól ismerik egymást, játékosként is voltak csapattársak és ellenfelek, szakvezetőként is dolgoztak már együtt, és meggyőződése, hogy a Siriusnál is megtalálják a közös hangot. Kijelentette, bízik benne, hogy Marosvásárhelyen „érdekes“ csapatot építenek, amelynek lesznek jó eredményei. 

Kiss István klubelnök szerint, ha elképzeléseiket meg tudják valósítani, akkor az első évadban a 13 csapatos bajnokságban képesek lehetnek az első nyolc számára szervezett rájátszásba bejutni. Egyelőre három játékossal van szerződésük, két egyezményt előkészítve elküldtek a címzetteknek, és tucatnyi kosárlabdázóval tartják a kapcsolatot, akik közül a lehetőségek és a szakmai stáb elképzeléseinek megfelelően, az Up Sport Management segítségével választják majd ki azokat, akik a leginkább tudnak majd segíteni céljaik megvalósításában, mondta a Sirius Sportklub elnöke. Egy kolozsvári klubbal is körvonalazódik az együttműködés, erről egyelőre nem kíván részleteket megosztani, de ha létrejön a megállapodás, az nagymértékben segíti majd a marosvásárhelyi női kosárlabdasportot is, zárta mondandóját Kiss István.