2022. január 19., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Jobb adni, mint kapni!

Az idei tanév elején a Maros Megyei Magyar Diáktanács és a Proactiv Transilvania csapata közösen támogatja a szegényebb, hátrányos helyzetű gyermekeket. 

Ebben kérik mindenki segítségét! Különböző tanszereket, iskolaszereket lehet adományozni, mint például: füzetek, színes ceruzák, tornazsák és bármi egyéb, amire minden diáknak szüksége van tanévkezdéskor. Lehetséges, hogy nem tűnik nagy dolognak, viszont számos családnak ez egy óriási kiadás, amit nem tud fedezni. Állami támogatásból is kapott közel 6000 diák felszerelést, azonban nem szabad elfelejteni, hogy sokan nem élhettek ezzel a lehetőséggel, mert egyrészt bonyolult volt a pályázás, másrészt sok család jövedelme meghaladta a küszöbértéket, így ők már nem igényelhették a támogatást, pedig rászorulnának. Olyan helyzetről is lehet hallani, hogy le kell mondjanak az ételről annak érdekében, hogy tudják megvásárolni a szükséges tanfelszereléseket. Amennyiben tudunk, segítsünk, hiszen egy tanévkezdés nem egy esetben több száz lejt is ki tud venni a háztartások pénztárából, és sajnálatos módon ezt nem mindenki engedheti meg magának, vagy csak nagy áldozatok árán. 

Kelemen Áron, a Proactiv Transilvania Egyesület elnöke elmondta, hogy sokaknak szükségük van a segítségre. A beérkező kéréseket az egyesület összegyűjti, az a cél, hogy minél több rászorulónak tudjanak segíteni. Ugyanakkor hozzátette, hogy bármilyen kicsi adomány is sokat számíthat, illetve bármilyen kérdéssel és felajánlással lehet bizalommal fordulni hozzá a 0741-436-367-es telefonszámon. Szabó Szabolcs, az MDT elnöke arra kér mindenkit, hogy segítsen, hogy ők is segíthessenek. A csomagokat a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum kapusszobájába lehet leadni minden hétköznap 8.30 és 13.30 óra között.

Mindenkire és minden kicsi támogatásra szükség van ahhoz, hogy minden hátrányos helyzetű gyermek iskolatáskája ne csak reménnyel és jókedvvel teljen meg az iskolakezdés idején, hanem hasznosabbnál hasznosabb tanszerekkel is! 

 Forrás: MDT Facebook-oldal