2021. október 26., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Újabb bizonyíték

Szaporodnak a kedvező vélemények az egynyári üröm (Artemisia annua) jótékony hatásáról. Egy magyarországi lány után egy székelyföldi 36 éves férfi mondta el, hogy a Jedden élő dr. Dán József állatorvos által termesztett illatos üröm hatóanyaga, az artemisin segített abban, hogy daganatos betegsége kedvező fordulatot vegyen. Azt is hozzátette, hogy az interneten a lapunkban megjelent írásból tájékozódott erről a lehetőségről, ami kiegészítő kezelésként segített állapota jobbra fordulásában. 

Korábban beszámoltunk már arról, hogy a gyógynövény hatóanyagából a malária ellen készített gyógyszert Youyou Tu kínai farmakológus professzor asszony, akit felfedezéséért Nobel-díjjal tüntettek ki. A további kutatások során kiderült, hogy az artemisin előírásszerű használata a kezdődő daganatos sejtekben programozott sejthalált indít be, továbbá az egyéb kezelés során fellépő mellékhatások enyhítésére is alkalmas. Az illatos üröm nem tévesztendő össze a vadon élő ürömmel. 

A legutóbbi hírt a székelyföldi B. L.-től kaptuk, aki fuvarszervezőként dolgozott, és akinél 2012-ben az agytörzs jobb agyféltekei oldalán az agyi idegszövetből kiinduló daganatot (anaplasticus astrocitomát) diagnosztizáltak. Marosvásárhelyen műtötték, majd kemoterápiát és sugárkezelést kapott, és nyolc éven át nem volt semmilyen tünete. 

Amikor a külföldi munkából tavaly augusztusban hazatért, elment vizsgálatra, és kiderült, hogy a betegsége kiújult, és egy nagyobb, valamint több kicsi daganat képződött. Azt mondták, nem lehet műteni, ezért külföldön próbálkozott. Az oxfordi szakklinikán azt a választ kapta, hogy egy év a túlélési idő, és a kemoterápián kívül nincs mit tenni. Mivel nem tudott belenyugodni, több németországi klinikán is próbálkozott, de nem fogadták sehol, arra hivatkozva, hogy nem lehet segíteni. 

A továbbiakban ő számolt be a történtekről.

– Hazajöttünk Németországból, és keresni kezdtük az alternatív kezeléseket. Így találtunk rá Dán Józsefre, aki a néném közelében lakik. Felkereste, elbeszélgettek, és kaptunk az egynyári ürömből. Tavaly novembertől egy hónap kivételével folyamatosan használtam, és a nagyobb (2-szer 1 centis) daganat teljesen felszívódott, a kisebbeknek a mérete is csökkent. Hozzá kell tennem, hogy ezenkívül Kubából rendeltünk kékskorpió-mérget. Ezt nagyon nehéz beszerezni, ha nincsen ismerős, akinek postázzák, mert hűtőtáskában szállítják, és Romániáig nem vállalják a kézbesítést. Mivel Angliában dolgoztam, a barátaimat kértem meg, akik megrendelték, és Németországba küldték át, ahol vártuk, és hazahoztuk. Személyre szabják az adagot, nekem 100 millilitert kellett bevennem egy nap négy részre felosztva, sómentes vízzel feloldva. 

Az üröm eleinte fagyasztva volt, abból naponta 100 millilitert turmixoltunk, és vízzel elkeverve reggel és este ittam. Próbáltam éhgyomorra meginni, mert úgy gondoltam, hogy abban az esetben hatásosabb. 

Az évek során rájöttem, hogy a hozzáállás is nagyon fontos. El kell tudni fogadni, hogy az ember beteg, de nem szabad folyton azon rágódni, hogy jaj, most mi történik. Tovább kell élni nyugodtabban, stresszmentesen az életet, több időt töltve a természetben. Hozzá kell tennem, hogy nagyon sokat segített egy marosvásárhelyi pszichológus. A rákos daganat részben lelki okokból, másrészt hiánybetegségként alakul ki. Ha lelki okai vannak, ilyen úton lehet segíteni, ha hiánybetegség, akkor pótolni kell, ami hiányzik a szervezetből. Nem tudtam eldönteni, hogy nálam mi a fő ok, ezért a pszichológus segített abban, hogy a gyermekkoromból származó lelki sérüléseket feloldja, és ezáltal el tudtam engedni azokat. Nagyon összetett probléma a daganatos betegség, sok kitartás kell, valamint sok ember, aki a páciens mellett áll… és sok pénz is. A vitaminok és az organikus kezeléshez szükséges gyógyszerek nagyon drágák – mondta B. L., akinek kitartást és gyógyulást kívánunk.

Fotó: archív