2024. august 9., Friday

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Emberi sorsok pecsételődnek meg a hiányos törvények, azok alkalmazása vagy megváltoztatása miatt. Marosvásárhely egykori csatornaőrháza, a Radó Sándor főépítész által tervezett és 1910-ben épített tornyos ház ügye jó ideje foglalkoztat. 

A több mint százéves csatornaőrház - Fotó: Szer Pálosy Piroska


Emberi sorsok pecsételődnek meg a hiányos törvények, azok alkalmazása vagy megváltoztatása miatt. Marosvásárhely egykori csatornaőrháza, a Radó Sándor főépítész által tervezett és 1910-ben épített tornyos ház ügye jó ideje foglalkoztat. Az ingatlan helyzetét közelebbről vizsgálva, megoldásra váró szociális kérdések körvonalazódnak.

A Maros-hídról naponta szemügyre vettem a vasút és Maros-part közötti földnyelvre épített házat; a kérdések egy részére sikerült választ kapni, nagyobbik részük egyelőre megválaszolatlan. A nyáron megismertem az egykori csatornaőrház lakóinak a történetét, melyből egy csonka család drámája, családi bántalmazások, bírósági végzések, küzdelmes múlt és kilátástalannak tűnő jövő bontakozott ki. Akkor úgy éreztem, a sokrétű gondok miatt, az elásott szenvedések ismeretében jobb lesz kivárni. Nemrég azonban az elkeseredett, reményvesztett anya segélykiáltása érintett meg. A helyzetüket minden oldalról megvilágítva, az egykori felháborodást – amit az elhanyagolt épület, az udvarán felhalmozott limlom látványa váltott ki, és ez késztetett az igencsak összetett gondok feltérképezésére – a sajátos élethelyzetből adódó problémák megoldására tett lépések követése váltotta fel.

Vezetőségváltás – törvényváltoztatás (?!)

– A Kárpátok sétányon egy kétszobás állami lakásban éltünk, mielőtt elcseréltük volna az ugyancsak állami tulajdonban lévő, Maros-híd alatti házzal – kezdi mondandóját Opra Annamária, a ház jelenlegi bérlője. 1993-ban költöztünk az akkor még a közüzemekhez tartozó lakásba, amely időközben az Aquaserv tulajdonába került. 2000-ben elváltam, és a bírósági végzés is megerősítette ennek a Călăraşilor/Kossuth utca 126. szám alatti ingatlannak a lakhatási jogát. Kiskorú értelmi sérült gyerekemet egyedül nevelem. A betegnyugdíjam 400 lej, a gyerek után járó segély 280 lej, illetve kapom még a gyermekét egyedül nevelő szülőnek járó 102 lejes pótlékot, ez az összeg azonban nem elég a megélhetésünkhöz, bármennyire is próbálok spórolni, a gyógyszerekre rengeteget költök. Ezért is fogtam hozzá az újrahasznosítható anyagok gyűjtéséhez, mert azt szabadidőmben, Danikára figyelve is megtehettem. Műanyag palackokat, fémet gyűjtöttem és szolgáltattam be. Törvénytisztelő ember vagyok, betegnyugdíjazásom előtt az egykori polgárőrség alkalmazottja voltam, soha nem éltem vissza a helyzettel, életemben senkinek rosszat nem tettem. A beköltözésem pillanatában megörökítettem ennek a háznak az állapotát, fotókkal tudom alátámasztani. Némileg lakhatóvá tettem saját költségemen, a javításokat természetesen úgy oldottam meg, ahogy tudtam. 2008-ig évente hosszabbították is a lakásszerződést, azt követően az Aquaservnél vezetőségcsere történt, és kilátásba helyezték a kilakoltatásomat. 2009-ben kaptam az első írásos figyelmeztetést az újrahasznosítható anyagok gyűjtése miatt, amit felhalmoztam a lakás körül. Belátom, tévedtem, megpróbálnám jóvá tenni, de egyre kilátástalanabb a helyzetem, rettegek attól, hogy a gyermekemmel együtt az utcára kerülök. Az Aquaserv vezetősége szerint szolgálati lakás ez, azért nem maradhatok. Pedig szívesen elvállalnék bármilyen munkát félnormával a vízszolgáltatónál, a vécéket is takarítanám, csak maradhassak…

– Az összegyűjtött műanyag palackokat miért nem szállította azonnal a begyűjtőhöz?

– Szerződést kötöttem a begyűjtőkkel, akik kiszálltak és elszállították az újrahasznosítható anyagokat, ehhez azonban nagy mennyiséget, legkevesebb 100 kg-ot kellett leadnom. A műanyag palackokért, fóliáért kilogrammonként 60 banit, a papírért 15 banit, a fémhulladékért 40 banit fizetett a felvásárló. Egy-egy szállítmányból 45-50 lejt kaptam, amit számlákkal igazolhatok, ezért az összegért egy hétig kellett gyűjtögetnem.

– A gyermekvédelmi igazgatóság miként támogatja?

– A gyermekvédelmisek szerint nem lehet I-es fokozatba sorolni Danikámat, pedig ADHD, Williams-szindrómával diagnosztizálták, jobb oldali bénulása volt, szeme műtve, értelmi fogyatékos, genetikai agyi lemaradása van, állandó felügyeletet igényel, mert sokszor kiszámíthatatlan, több mint hat diagnózis szerepel a dossziéban. De a gyermekvédelmisek szerint, mivel nincs ágyhoz kötve, nem sorolhatják I-es fokozatba, amivel megkaphatnám a személyes gondozói státust. Volt Kolozsváron a nemlátók iskolájában, de könyörgött, hogy hozzam haza. Mivel én szültem, felelősséggel tartozom megadni neki mindazt, amit egy szülő megadhat gyermekének, ezért nem hagyhatom, hogy elválasszanak tőle – mondja elkeseredetten, és könyörgő tekintettel várná a megoldást vagy legalább egy halvány reményt.

– A polgármesteri hivatalhoz nyújtott-e be lakásigénylési kérvényt?

– A szociális lakások listáján az elsők között vagyok, de olyan lakást ajánlottak fel a Sârguinţei utcában, amit az előttem lévők sem fogadtak el. Amellett, hogy negyedik emeleten van, ami az értelmi sérült fiam számára életveszélyes, 14 négyzetméteres, egyszobás parányi szoba kulcsát adták a kezembe, amin elsőre látszott, hogy alaposan lelakva akarták nekem kiutalni. A fogyatékosok jogait ismerem, a gyermekem miatt két szobára lennék jogosult, ennek ellenére egy koszfészek címére küldtek, ahol összetört mosdókagylótól, falból kitépett csövektől kezdve minden a lakhatatlan állapotra utalt. Ezelőtt pár évvel egy hasonlót ajánlottak fel, mindkettőt nekem kellett volna lakhatóvá tennem és kéthavi lakbért előre kifizetnem – mutatja a helyszínen készített fotókat. A képeken valóban elhanyagolt, városi közvécének tűnő szociális lakás visszataszító látványa van megörökítve.

Imidzsromboló kellemetlenség

Az Aquaserv Rt. szóvivője, Nicu Tomuleţiu érdeklődésünkre hangsúlyozta, hogy a céget régóta foglalkoztatja az ingatlan felújítása, ahhoz azonban előtte ki kell üríteni, a jelenlegi bérlőnek távoznia kell, az ehhez szükséges jogi lépéseket elindították. Felvetésünkre megerősítette, hogy télvíz idején nem fogják kilakoltatni az ott lakó nőt és fogyatékkal élő gyerekét, de tavaszig a helyzetnek rendeződnie kell. A vízszolgáltató vállalat ingatlanait ügykezelő osztály vezetője, Gnädig Hajnal szerint a vállalat vezetősége közel tízéves hercehurcának szeretne véget vetni. Az osztályvezető elmondása szerint a Bernády idejében épült ingatlannak a vízszolgáltatásban volt kiemelt szerepe, a városi vízhálózat jelentős objektuma volt. Annak idején a hasonló szivattyúházak szolgálati lakások szerepét is betöltötték, a pincehelyiségben működő műszaki berendezést kezelő személyzet családjával együtt benne lakhatott. Az ócskapiac bejáratával szemben lévő tornyos ház az egykori ICRM, IGCL, majd RAGCL-ként ismert közüzemek ügykezelésében volt, az 1998-ban történt szétválás után pedig az Aquaserv tulajdonába került mint szolgálati lakás. 1967–1993 között az egykori közüzemek alkalmazottja lakott a vasút melletti ingatlanban. Két állami lakás közötti csere nyomán 1993-ban lett a jelenlegi bérlő a Maros-híd alatti ház lakója. 2007-től, az Aquaserv Rt. megalakulását követően a jelenlegi lakónak nincs érvényes lakhatási szerződése. A vállalat új vezetősége nem hosszabbította meg a lakbérleti szerződést, mivel sem ő, sem az akkori házastársa nem volt a vállalat alkalmazottja, mondhatni csupán a humanitárius érzékenységnek köszönhetően lakhatott benne fogyatékos gyerekével.

– Az akkor érvényes lakáscsere szerződését ’93-ban vezető beosztásban lévő személyek írták alá. Joggal érezheti magát becsapva és kiszolgáltatva a panaszos. Kinek kellett volna figyelmeztetnie az akkori lakáscserét kérelmező családokat a lakáscsere következményeire?

– Erre vonatkozó adatok, sajnos, nem állnak rendelkezésünkre most, 2016-ban.

– A vízszolgáltató vállalat ‘93-tól tulajdonosként milyen karbantartási munkálatokat végzett az ingatlanon?

– Öt-hat éve nem tudunk bejutni a lakásba, annak ellenére, hogy tudatában vagyunk a felújítási munkálatok szükségességének, ehhez azonban ki kellene üríteni az ingatlant, a tetőjavítást megkezdtük. A lakónak évente felszólítást küldtünk, hogy igényeljen szociális lakást az önkormányzattól, mert illetéktelenül lakik a vállalat szolgálati lakásában, annak ellenére, hogy vannak olyan alkalmazottaink, akik sokkal több kritériumnak tennének eleget. A vészhelyzeti felügyelőség, a közegészségügy, a helyi rendőrség többszöri felszólítására a vezetőség eldöntötte, hogy haladéktalanul meg kell oldani a helyzetet. Októberben a vállalat költségén hetven tonna nem újrahasznosítható hulladékot és szemetet szállítottunk el, amit a bérlő a ház köré halmozott fel. Amellett, hogy elbarikádozta a bejáratot, minden lehető eszközzel megpróbálta megakadályozni a lomtalanítást. Egy hétig zajlott a takarítás, hogy a fertőnek tűnő hely olyan ingatlan benyomását keltse, amelynek tulajdonosa is van.

– Amennyiben nincs érvényes szerződés, mi alapján fizethette a lakbért?

– Egy hallgatólagos szerződés (relocaţiune tacită) képezte a lakbér fizetésének jogi alapját. A cég politikája nem a kilakoltatást szorgalmazza, az imidzsének sem jó, de ezt a helyzetet meg kell oldani, és az önkormányzat hatásköre megfelelő szociális lakást kiutalni számára.

Lakható szociális lakások

A marosvásárhelyi önkormányzat Ifjúsági, Kulturális, Sporttevékenységi és Lakásügyi Osztályához intézett kérdéseinkre Ovidiu Moldovan vezérigazgató, valamint Mircea Fărcăşan műszaki igazgató válaszolt. Amint saz osztályvezetők válaszából megtudtuk, az állami alapból kiutalt szociális lakásokat lakható állapotban kell átadják az igénylőknek. A szociális lakásokra kiszabott albérleti összegeket a 2007. évi 310-es, valamint a 2001/241-es helyi tanácsi határozattal szabályozták. A legalacsonyabb havi bérleti díj 26, a legmagasabb 120 lej. A fogyasztás mértéke a tulajdonosi társulások által alkalmazott díjszabásoktól függ, amit a 2007. évi 230-as számú törvény szabályoz. A fogyatékkal élők számára kiutalásra kerülő lakásokat egyedi esetekként tárgyalja a megyeszékhely lakásproblémáinak megoldásával foglalkozó lakásügyi bizottság – tájékoztattak az önkormányzat szakigazgatóságáról.

Ez a weboldal sütiket használ

A jobb szolgáltatás nyújtásának érdekében sütiket használunk. Az oldal jobb felhasználása érdekében kérjük, fogadja el a sütiket. További információ itt: Adatvédelmi tájékoztató