2022. augusztus 17., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A nyáron még biztosan a Ferencváros labdarúgója marad Ryan Mmaee, aki után brit sajtóhírek szerint a skót bajnok Celtic érdeklődik.

A ferencvárosiak sportmenedzsere, Hajnal Tamás szerint amúgy nagyon sok olyan játékosuk van, aki felkeltette különböző csapatok figyelmét, közéjük tartozik Ryan Mmaee is, aki sérülés miatt még lábadozik, és a nyáron még biztosan a klubnál marad.

Hozzátette: a tervezett posztokra a kiszemelt játékosokat tudták szerződtetni, így került hozzájuk a holland védő Mats Knoester (lásd keretes hírünket), valamint a mali támadó Adama Traoré. „Szinte új igazolással ér fel ugyanakkor, hogy Tokmac Nguent sikerült megtartanunk. Sok megkeresése, sőt, konkrét ajánlata is volt már, köztük anyagilag lényegesen kedvezőbb feltételű, mint amit a Ferencváros kínált, így minden eszközt be kellett vetnünk, hogy maradásra bírjuk. A támadó ugyanakkor a Ferencvárosnál további lehetőségeket lát arra, hogy a legmagasabb szinten tudjon futballozni” – tette hozzá.

Hajnal Tamás hangsúlyozta: a Ferencváros keretét nagy részben komplettnek lehet nevezni, különös tekintettel a nemzetközi kupaszezon július eleji rajtjára, de a nyár későbbi szakaszában adódó lehetőségek előtt azért hagynak még nyitva kapukat, „egy-két dolog még történhet”.

Fotó: az FTC honlapja


Korábbi utánpótlás-válogatott holland védő érkezett

Mats Knoester személyében korábbi utánpótlás-válogatott holland védővel erősített az NB I-ben és a Magyar Kupában címvédő Ferencváros labdarúgócsapata. A Feyenoordnál nevelkedett hátvéd az U15-ös korosztálytól kezdve végigjárta a holland utánpótlás-válogatottakat.

A 23 éves futballista a holland élvonalban szerepelt Heracles Almelo együttesétől érkezett, a bajnokságban alapemberként 31 mérkőzésen lépett pályára, számos alkalommal viselte a csapatkapitányi karszalagot is. A Heracles Almelo osztályozós helyen zárt a holland bajnokságban, az oda-visszavágós párharcot pedig elbukta az Excelsiorral szemben.


Somália távozott

Sorozatban három magyar bajnoki cím és egy Magyar Kupa-győzelem után távozott a Ferencvárostól a közönségkedvenc középpályás, Somália. A játékos két időszakot töltött az FTC-nél, ez 173 mérkőzést, 20 gólt és 10 gólpasszt, valamint hat megnyert trófeát (4 magyar bajnoki cím, 2 Magyar Kupa) jelent. A legutóbbi szezonban hét bajnokin és két kupameccsen lépett pályára.