2022. augusztus 17., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Románia a második mérkőzését is elvesztette a labdarúgó Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjában.

A találkozó a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt 20 perces késéssel kezdődött. A bosnyákok győztes gólját Prevljak szerezte a 68. percben. A házigazdák már a 65. percben is betaláltak, azonban támadó szabálytalanság miatt a bíró nem adta meg.

Edward Iordănescu irányításával így továbbra is nyeretlen a román csapat, azonban sok jobb játékot produkált most, mint Montenegró ellenében. Az edző módosított a kezdőcsapat összetételén, s bár öt védőt állított az első tizenegybe, ennek ellenére a játékosok tetszetősen adogattak, és több helyzetet is kialakítottak. Gólt azonban nem sikerült szerezniük.

Románia számára most két hazai mérkőzés következik: június 11-én Finnország, három nappal később pedig Montenegró vendégeskedik majd a bukaresti Rapid-stadionban.

George Puşcaş is elhibázott egy nagy helyzetet 

Fotó: FRF


Jegyzőkönyv

Labdarúgó Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 2. forduló: Bosznia-Hercegovina – Románia 1-0 (0-0)

Zenica, Bilino polje stadion. Vezette: Sascha Stegemann (német).

Gólszerző: Prevljak (68.).

Sárga lap: Prevljak (67.), Duljevic (90+4.), illetve Burcă (67.).

Bosznia-Hercegovina: Šehić – Sušić, Ahmedhodžić, Saničanin, Ćivić (67. Olašinac) – Prcić (46. Hadžiahmetović), Cimirot, (46. Pjanić), Gojak – Stevanović (81. Bešić), Džeko (46. Prevljak), Duljević.

Románia: Niţă – Manea (80. Hanca), Rus (74. Tănase), Chiricheş, Burcă, Camora – M. Marin, Cicâldău, R. Marin (74. Alibec) – Maxim (74. Ivan) – Puşcaş (74. Popescu).


Adrian Rus távozhat a Fehérvár FC-től

Adrian Rus távozhat a magyar labdarúgó NB I-ben szereplő Fehérvár FC-től, írja a Nemzeti Sport a playsport.ro értesülése alapján. A román válogatott futballista az előző idényben 26 bajnokin lépett pályára, és már két ajánlat is befutott érte. A svájci Grasshoppers és a spanyol másodosztályba kiesett Levante is szívesen látná, a sportoldal szerint a spanyol klub már 2021 óta figyeli a középső védőt, és a játékosmegfigyelők több mérkőzését is a helyszínen nézték végig. A Levante hároméves szerződést kínált Rusnak, évi 270 ezer eurós fizetéssel. A spanyol csapat a feljutás érdekében, a svájci a biztos bennmaradás reményében tervezi erősíteni a keretét, a két ajánlat közel van egymáshoz – áll a beszámolóban.