2021. december 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

* Botosán gól nélküli döntetlenre játszott Târgovistéval, a CSU Craiova ötöt rúgott a Clinceni-nek. Ezzel a két mérkőzéssel zárult hétfőn a labdarúgó 1. liga 12. fordulója. Az eredmények nyomán Botosán nem tudta visszaelőzni a Voluntari-t, így csak negyedik a tabellán, mögötte pedig egy pontra feljött a hétfőn győztes Craiova. Clinceni maradt az utolsó, mindössze 3 ponttal.

* A 2. ligában 1-1-es döntetlenre végzett hétfőn a Dési Unirea és a Nagyszebeni Hermannstadt. A 10. fordulóban rendezett mérkőzésen a vendégek jutottak vezetéshez, az első félidőben szerzett találatukra a házigazdák szünet után válaszoltak.

* A Vasas a III. Kerületi TVE ellen aratott 1-0-s hazai győzelmével a tabella élére állt a magyar labdarúgó NB II 12. fordulóját követően. Az óbudai vendégcsapat a hajrában nagy lehetőséget kapott, miután a 77. percben Otigba Kenneth büntetőt és kiállítást érően szabálytalankodott az angyalföldieknél. Jova Levente azonban védte Bori Gábor lövését, és az emberelőnyben játszó vendégek hiába rohamoztak a lefújásig, nem sikerült egyenlíteniük. A Vasas ezzel 26 pontos, és megelőzte az egyaránt 25 pontos Kecskemétet és Szombathelyt.

* A labdarúgó-játékvezetők részt vehetnének a mérkőzéseket követő sajtótájékoztatókon, amennyiben elfogadják a sportág fejlesztésével megbízott korábbi Arsenal-edző, Arsene Wenger javaslatát. A bíróknak jelenleg tilos a médiában nyilatkozni és megindokolni vitás döntésüket. Azonban Wenger úgy véli, hogy ha ezeket még azelőtt megindokolnák, mielőtt a közhangulat felkorbácsolódna, azzal sok félreértést tisztázni lehetne, és közelíteni lehetne az álláspontokat. A szakember azt is jó dolognak tartaná, hogy váljon nyilvánossá a videóbíró és a játékvezető párbeszéde, amelyet a vitatható helyzetekben folytatnak. Szerinte a nézők így jobban meg tudnák érteni, hogy miért hozzák meg éppen azt a döntést, amelyről aztán a mérkőzés résztvevőit és a közönséget tájékoztatják.

* A Kolozsvári U-BT megszerezte második győzelmét a kosárlabda Bajnokok Ligájában. Hétfőn az olasz Happy Casa Brindisi otthonában 76:71-re nyertek a kolozsváriak, akik 4 ponttal vezetik a G csoport tabelláját.

Második mérkőzését is megnyerte a Bajnokok Ligájában az U-BT 

Fotó: a kolozsvári csapat honlapja