2020. október 30., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Közzétették a szervezők a víkendtelepi fedett medencében szombaton rendezett Swimathon jótékonysági úszóverseny első (részleges) eredményeit.


Közzétették a szervezők a víkendtelepi fedett medencében szombaton rendezett Swimathon jótékonysági úszóverseny első (részleges) eredményeit.

Eszerint 11 csapat 55 versenyzővel nevezett be a rendezvényre, nekik összesen 596 medencehosszat sikerült úszniuk, amely 29,8 km-nek felel meg. Dobogós helyezést ért el a Mini Max csapata 74 hosszal, a Bolyai Team 64 hosszal és a Kőszikla Ifi – 59 hosszal. A Tékabarátok csapata büszkélkedhetett a legidősebb versenyzővel, aki 81 éves volt, a Kitartás csapatban pedig két mozgássérült gyerek is úszott.

A 11 csapatnak 120 támogatót sikerült összegyűjtenie. A mecénások 8814 lej támogatást ajánlottak fel a csapatok projektjeire. A helyszínen 2481 lejt sikerült összegyűjteni a felajánlott összegből.

A támogatásgyűjtés ezzel még nem zárult le: július 27-éig folyamatosan várják az adományokat. Azok a személyek, akik adakozni szeretnének valamelyik csapatnak valamely projekt megvalósítása céljával, a verseny honlapján (www.swimathon.ms) tájékozódhatnak, és az ott található on-line nyomtatvány segítségével vagy a csapatok képviselőinél jelezhetik szándékukat. „Ezúton is köszönjük minden úszónak, adományozónak, szponzornak és partnernek a segítséget, amellyel hozzájárultak a rendezvény megvalósulásához” – zárul a Swimathon szervezőinek közleménye.