2021. január 28., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nemzetközi színháztudományi konferencia

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Doktori Iskolája online konferenciát szervez november 12–14. között Világszínház: a kísértő történelem Kelet-Európában címmel. Az eseményen előadást tart Christopher Balme, a Müncheni Egyetem tanára, valamint Cristina Modreanu színháztörténész; Harag György rendezői életművéről Nánay István tart előadást, majd Tompa Gáborral és Szász Jánossal beszélget Harag rendezéseiről. A pálya egyes szakaszainak tudományos feldolgozását Ungvári Zrínyi Ildikó és az MME elméleti tanszékének oktatói mutatják be az erdélyi Philther-projekt kereteiben. A konferenciához bárki csatlakozhat a Zoom alkalmazáson keresztül az egyetem weboldalán közölt program szerint.

Évfordulós kamarazeneest Beethoven emlékére 

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából november 12-én, csütörtökön 19 órától újabb kamarazeneest élő közvetítésére kerül sor a Kultúrpalota nagyterméből. Fellép a Tiberius vonósnégyes: Molnár Tibor (I. hegedű), Lokodi Károly (II. hegedű), Molnár József (mélyhegedű), Zágoni Előd (gordonka). Műsoron: Beethoven-művek. A kamarazeneest a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján lesz követhető.

26. marosvásárhelyi könyvvásár

Online térbe kényszerült a november 12–15. közötti Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár. Az erdélyi magyar írókról és könyvkiadásról szóló programok online, élőben lesznek követhetők a vásár Facebook-oldalán. A vasarhely.ro/konyvvasar honlapon az erdélyi kiadók újdonságaiba lehet bepillantani, valamint elérhetők a kiadók online boltjai, ahonnan vásári jellegű kedvezménnyel vásárolhatók meg a kiadványok. Az említett honlapon a szemle teljes programja is elérhető. 

Tűzmadár – az interneten 

November 15-én, vasárnap 10–20 óra között a Tűzmadár című mesejáték látható interneten a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház előadásában. Az előadás linkjét a néző a megadott e-mail-címre kapja meg a jegyvásárlást követően. Jegyet az Ariel színház jegypénztáránál (Nyomda utca 4. szám) lehet váltani csütörtökön és pénteken 10–13, illetve 17–19 óra között. A színház igyekszik miharabb elindítani az online jegyvásárlást is. További információk a 0740-566-454- es telefonszámon kérhetők naponta 9–13 óra között.