2022. augusztus 13., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Visszatérhet két év szünet után a 3. ligába a CS Radnót labdarúgó-csapata. A mindössze egy hónaposra összesűrített 4. ligában a múlt héten játszották az elődöntőket és a döntőt, és a sorozat Radnót sikerével zárult.

Az ACS Marosvásárhely – Marosszentgyörgyi Kinder elődöntőt Szovátán rendezték, a találkozót pedig meglepetésre a Kinder nyerte, noha az FK Csíkszereda alközpontjaként működő megyeszékhelyi együttes vezetői korábban többször is a feljutás célkitűzését emlegették – a megyei tanács ehhez meg is előlegezett számukra 500 ezer lej támogatást közvetlen együttműködési megállapodás alapján (miközben a megye összes többi klubja között mindössze ennek bő felét, 300 ezer lejt készülnek szétosztani nyílt pályázati kiírás alapján!). Bár a Kindernek már az első félidőben kiállították az egyik játékosát, és a szünet után újabb labdarúgóját is elvesztette a marosszentgyörgyi együttes – így kettős emberhátrányban (!) fejezte be a mérkőzést –, a rendes játékidő 1-1-re zárult. A ráadásban a Kinder betalált, az ACS nem, így bejutott a döntőbe. A Marosvásárhelyen rendezett másik elődöntőben Radnót viszonylag könnyen jutott túl Marosoroszfalu csapatán.

A döntőt Gernyeszegen rendezték, és a két csapat között sokkal szorosabb volt a csata, mint alig több mint egy hete a csoportban, amikor a radnótiak 3-0-ra nyertek. Ezúttal is 2-0-ra vezettek a szünetben. Sălaghie a 3. percben szerezte meg az első gólt, a különbséget pedig Chețan növelte kettőre a 20. percben. Adrian Pop közvetlenül a szünet után, a 47. percben szépített, de Sălaghie szinte azonnal, az 50. percben visszaállította a kétgólos különbséget. A Kinder nem adta fel, de már csak akkor sikerült szépítenie, a 90+4. percben Cotoară révén, amikor már késő volt reménykedni az egyenlítésben, így a finálé a radnótiak 3-2-es sikerével zárult.

Radnót számára most az eredeti kiírás szerint az osztályozó következne, amelynek az első körét a hét végén rendezik, ezen egy másik megye bajnokával kellene megmérkőznie. Tekintve azonban, hogy csak 24 megyében rendeztek 4. ligás bajnokságot, 18 megyei bajnok mentesült ez alól a kötelezettség alól. Közöttük van a CS Radnót is, amely így játék nélkül kvalifikált a második körbe – itt a 3. liga osztályozós helyen zárt csapatai egyikével játszik.

Eredményjelző

A Maros megyei labdarúgó 4. liga (szükségbajnokság) elődöntőjének eredményei: ACS Marosvásárhely – Marosszentgyörgyi Kinder 1-2 – hosszabbítás után, CS Radnót – Marosoroszfalui Mureșul 3-1.
A döntőben: Marosszentgyörgyi Kinder – CS Radnót 2-3.

A 4. liga bajnoka. Fotó: A CS Radnót közösségi oldala