2020. november 26., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A marosvásárhelyi Hidegvölgy szomszédságában lévő víztároló mellett törvénytelenül felhúzott putrikat bontott le tegnap reggel a Helyi Rendőrség.

A marosvásárhelyi Hidegvölgy szomszédságában lévő víztároló mellett törvénytelenül felhúzott putrikat bontott le tegnap reggel a Helyi Rendőrség – tájékoztatott Valentin Bretfelean igazgató.
A Helyi Rendőrség vezetője lapunk megkeresésére elmondta, a domboldalon lévő putrikat zömükben sárpataki roma családok foglalták el törvénytelenül, miután az ott lakóknak a Hidegvölgyben épített tömbházakban utalt ki lakást az önkormányzat. – Valóságos fertő volt ott. A romák lovakat, kutyákat, macskákat tartottak, a putrikban és körülöttük rengeteg szemét gyűlt fel, fennállt a veszély, hogy egy kiadós esőzéssel bekerül a szemét a víztárolóba, és ne adj’ Isten, megfertőzi a vizet – vázolta a helyzetet a Helyi Rendőrség vezetője.
Tegnap reggel a rendőrök két bontójárművel és a Salubriserv négy teherautójával érkeztek a helyszínre, és hat putrit bontottak le. Két ház lakói hétfőig haladékot kaptak, hogy ne essen kár a lakásaikban tárolt építőanyagban. A lebontott tákolmányokban 25 személy lakott, jogtalanul, többnyire sárpataki romák.
Az igazgatótól megtudtuk, a kilakoltatás nem ment szépszerével, a romák próbáltak ellenállni, agresszívek voltak, emiatt egy személyt rendbontás miatt azonnal bekísértek a rendőrségre, további háromnak pedig hétfőn kell jelentkeznie.