2022. január 25., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Idén nyolcadik alkalommal került megrendezésre a mára hagyományossá vált, PontKom névre keresztelt konferencia a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán. Az esemény december 10–11-én zajlott online térben, az egyetem kommunikáció és közkapcsolatok szakos végzős hallgatóinak szervezésében. 

Az idei rendezvény a Pályán vagyunk! – Kihívások a munkaerőpiacon címet viselte. A konferencia célja az volt, hogy ismertessék a pályakezdő hallgatókkal, milyen szakmai kihívásokkal kell szembenézniük. A résztvevőknek lehetőségük volt az előadások keretében szakmai kérdéseket feltenni. Szó esett a marketingről, a humánerőforrásról, a közkapcsolatokról, a brandről és dizájnról. 

A kétnapos rendezvénysorozaton több neves előadó is képviseltette magát. Többek között pályakezdési tanácsokkal látta el a hallgatókat dr. Gagyi József, a Sapientia EMTE professzora, és megosztotta pályakezdési tapasztalatait Pinczés-Pressing Ádám, a HBO Holding Zrt. közkapcsolati vezetője. 

A hallgatók betekintést nyerhettek az oknyomozó újságírás rejtelmeibe Sipos Zoltán előadása által, Faragó Tibor, a The Reel Crew képviselője pedig a filmkészítés kihívásait ismertette. Fazakas Szabolcs a Székelyföldi Legendárium történetét mesélte el. Az IT-cégek kommunikációs kihívásairól dr. Tőkés Gyöngyvér egyetemi adjunktus beszélt, és Bencze Hajnalka HR-vezető a humánerőforrás szakmába nyújtott betekintést. Továbbá előadást tartott Sándor Renáta, Arros Orsolya, Rancz Zsolt, Máté Adél, Járai Ricsi és dr. Németh Zoltán. 

,,Az idei PontKom sikerességét egyrészt abban látom, hogy olyan előadókat hívtunk meg a rendezvényre, akik a kommunikáció és közkapcsolatok szakterület jelentős részét érintették előadásaikkal. Következésképpen minden résztvevő számára tudtunk biztosítani olyan témát, amely illeszkedik a szakmai vagy személyes érdeklődéséhez. A PontKom lehetőséget adott számunkra, hogy a találkozások által szakmai kapcsolatokat építsünk ki fejlődésünk érdekében, illetve jó volt látni az előadók arcán, hogy ismerik egymás munkásságát, és tapasztaltakként is tudtak merítkezni egymás szavaiból. Számunkra az idei rendezvény elérte célját, hiszen segítségünkre van szakmai döntéseket hozni, illetve gondolkodásunkat formálni, hogy egyéniségekként kreatívan és sikeresen végezhessük azt, amit szeretünk. Fontosnak tartom megemlíteni másrészt, hogy a hallgatók és tanáraink belefektetett energiája nélkül nem lett volna sikeres a rendezvény, továbbá köszönettel tartozunk főtámogatónknak, az Octopus kreatív ügynökségnek, médiapartnereinknek és minden támogatónak, hogy idén megszervezhettük a VIII. PontKom-ot” – fejtette ki Pap Hajnalka, az esemény egyik főszervezője.

Összességében elmondható, hogy a konferencia sikerrel zárult, a pályakezdő hallgatók pedig hasznos ismeretekkel és tanácsokkal gazdagodtak a pályaválasztást illetően.

Ravasz Viktória