2021. augusztus 5., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Idén online-ba költözik az esemény

A Regeneráció Egyesület és a Játszótér drámaműhely harmadik alkalommal szervezi meg november 21-én, szombaton 11 órától a Pedagógusműhelyt, amire ezúttal, a járványhelyzet miatt online kerül sor. 

Kali István, a Regeneráció Egyesület elnöke elmondta, az évente megszervezett pedagógusnapon próbálnak olyan előadókat meghívni és általuk olyan témákat körbejárni, amelyek segítik a pedagógusokat mindennapi munkájukban. A jelenlegi járványhelyzet a pedagógusokat is új kihívás elé állította, ezért idén az esemény témája: Alkalmazott színház- és drámajáték – lehetőségek virtuális térben. 

A rendezvényt a Bethlen Gábor Alap támogatásával szervezik meg. Az eseményen való részvétel ingyenes, ellenben regisztrációhoz kötött, bejelentkezni a https://bit.ly/3pzaRlC linken lehet. A szervezők idén is igen sokoldalú előadókat hívtak meg, köztük Rusz Csilla tanítót, drámapedagógust, akinek a kutatási területe a drámapedagógia bevezetése a hagyományos oktatási rendszerbe / szülői értekezletek szervezése drámás eszközökkel / drámapedagógia az iskolában. 2010-től évente megméretteti színjátszó csoportját a magyarországi szervezésű Weöres Sándor országos fesztiválon, és évente több továbbképzést tart határon innen és túl, neve ismert szakmai berkekben, szakdolgozatokban, cikkekben hivatkoznak rá. 

Az előadók sorában szerepel Patkó Éva rendező, műfordító, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem oktatója, aki a Zürichi Művészeti Egyetemen tart mesterkurzust kortárs gondolatok a színpadra vitel folyamataiban tematikában, továbbá Kali-Barabási Hajnalka marosvásárhelyi óvónő és Tálas Ferenc elemi tagozatos tanár, mindketten a Játszótér drámaműhely alapító tagjai, akiknek a pedagógusi pálya mellett az alkalmazott színház, drámapedagógia gyakorlati alkalmazása a szakterülete.