2022. október 5., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Marosvásárhelyről Győrbe elszármazott Palecian „Miss Boxing” Judit – korábban kétszeres professzionális ökölvívóvilágbajnok (innen is a Miss Boxing becenév) 2007-ben cserélte le világverő kesztyűjét csillogó fitneszbikinire, és azóta a számtalan nemzeti és nemzetközi testépítő fitneszgyőzelme mellett az idén ötvenévesen immár a huszonötödik (!) világbajnoki címét szerezte meg a dél-olaszországi Sapriban, Miss Fitness kategóriában. 

Ezt megelőzően az elmúlt őszi versenyidényben öt különböző világszervezetnél hét világbajnoki címet szerzett. A sok vb-címhez hozzájön még hét abszolút világbajnoki cím és négy Európa-bajnoki győzelem. Judit sportkarrierjében a hetes szám meghatározó, ugyanis címeit hét különböző világszervezetnél szerezte. 

Hogyan tovább? Kérdésünkre Palecian Judit ezt mondta: „Nem áll szándékomban abbahagyni a versenysportot, és ha fiókba teszem a versenybikinimet, némi műfajváltással maradok a súlyzók világában, ugyanis szeretném magam megméretni az erőemelésben is, ahol három versenyszámban – guggolás, fekve nyomás és felhúzás – kell maximum súlyt emelni. 

Edzőmmel, a Mezőköbölkúton született, de szintén Marosvásárhelyről Győrbe áttelepült testépítő világbajnokkal, Lakatos „Múmia” Mihállyal – aki valamikor a marosvásárhelyi Constructorulnál kezdte testépítő-pályafutását a nyolcvanas évek derekán, Kovács (Kopek) János edzősége alatt, majd pályája során Európa-bajnoki, veterán világbajnoki és tíz magyar bajnoki címet nyert – már el is kezdtük az alapozást az őszi magyar bajnokságra, amelyről reményeim szerint kijuthatok a szomszéd Szlovákiában megrendezendő világbajnokságra. A statisztikákat követve biztatóak a kilátások: kategóriámban a 100 kg-os guggolás, 70 kg-os fekve nyomás és 110-120 kg közötti felhúzás – amit reálisnak látok teljesíteni – talán elegendő lesz nemcsak a magyar bajnoki cím megszerzéséhez a kategóriámban, de akár egy előkelő helyezéshez a világbajnokságon is. Ha majd valamikor ebben a versenyszámban is sikerülne világversenyen a dobogó legfelső fokára lépnem, elmondhatnám, hogy a világon talán az egyetlen olyan sportoló lány vagyok, aki három különböző sportágban is világbajnoki címet szerzett. Ezt szeretném elérni” – zárta gondolatmenetét a már eddig is imponáló eredményekkel rendelkező, rendkívül szimpatikus sportoló.