2022. december 2., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Óvodanapokat szerveztek a marosvásárhelyi Szentjánosbogár napközi otthonban.


Óvodanapokat szerveztek a marosvásárhelyi Szentjánosbogár napközi otthonban. Az egyhetes rendezvény keretében május 26-án Hatékonyság, eredetiség és kreativitás az óvodások felmérésében a tematikus projektek keretében címmel tartottak előadásokat a házigazda és más napközik pedagógusai. A Szentjánosbogár napközin kívül a 12-es számú napköziből, a Stefániából és a marosludasi 1-es napközi otthonból érkeztek az óvónők. A szimpóziumon az óvodai step by step tanítás értékelési perspektíváiról, a tevékenységi tervekről, a színek világáról, az állatok életéről és az évszakok tanításának módszertanáról, valamint a pedagógiai értékelésről tartottak előadást.

A Szentjánosbogár napközit Novák Emőke, Nemes Kinga, Köllő Csilla-Éva, Takács Mária-Terézia, Kelemen Ilona és Siklódi Izabella-Katalin óvónők képviselték. Az előadások koordinátora Kovács Júlia tanfelügyelő és Kocsis Ilona-Lívia, a Fecske napközi otthon óvónője volt.

A Szentjánosbogár napköziben már hagyománynak számít, hogy az óvodanapok keretében szakmai találkozókat szerveznek, melyeken az óvónőknek alkalmuk nyílik a tapasztalatcserére.