2021. október 26., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A divatról azt is mondhatnánk, hogy nem más, mint az idők színe. Az időké, melyekben élünk, melyeket átélünk, tetteink, érzéseink ideje. A külvilág és belső világunk, belső otthonuk közötti összhang „kettőssége”. Ennek lényege, hogy maximálisan átéljük úgy, mint szokatlan idők divatját. 

Említsünk meg párat a 2021/2022-es őszi-téli szezon legérdekesebb irányzataiból. 

Az ágytakaróra emlékeztető mintájú kigépelt anyagokból újabban nemcsak dzsekiket, kabátokat, hanem szoknyákat és ruhákat is ajánlanak idén a divattervezők. Így mondhatjuk, hogy a paplan az ágyból ruháinkra kúszott. És ez egyáltalán nem közönséges, hanem egyenesen királyi eleganciát kölcsönöz. 

Egy másik érdekesség a furcsa kinézetű, kerek kötött táska, mely lehet kicsi vagy óriási, de nagyszemű kötéssel a legmutatósabb, és jellegzetessége, hogy formája tökéletesen kerek kell legyen. 

A réteges öltözködés ezúttal nadrág fölé vett ruhát jelent, legyen az mini vagy éppen középhosszú. A szokatlan ezúttal az, hogy akár farmer vagy szövetből készült trapéz nadrág fölött szoknyát is illik viselni.

A bársony ismét divatos, viszont ezúttal az asztrahánbunda mintáját utánzó gyűrött bársonyból készült hosszú blézerek formájában.

A piros cipő idén nemcsak mint egy kötelező stíluselem, hanem mint a feminizmus egy új szimbóluma van jelen. 

A 2000-es évekre emlékeztető, rózsaszín műbundával keretezett kardigánok és kabátok, melyeket kivágott miniruhával illik viselni, arra ösztönöznek, hogy visszatérjünk a táncparkettre.

A kanapék és a sötétítő függönyök anyaga is a ruháinkra kúszik, művészi rangra emelve azokat. 

A bundák esetében idén a klasszikus plüssmackót a jetire emlékeztető, a Star Wars wookiee típusú bundája váltja fel, mely primitív, viszont progresszív külsőt kölcsönöz viselőjének. 

Elengedhetetlen ruhadarab idén a poncsó formájú pelerin, melyet nemcsak ruhák, hanem kabátok fölött is illik viselni. 

A tavaszi-nyári szezonból átmentett fűzöld a remény színe. Az élénk szín csillogó eleganciát sugároz. 

Ha ékszerekre gondolunk, legyen az nagyon hosszú fülbevaló. Minimalista vagy gazdagon díszített, mindkettő divatos. 

A japán táncosok mezére – zentai – emlékeztető, testhezálló, kaméleonmintás kezeslábas kényelmes viselet.  A semleges színek királya idén nem a bézs, hanem a karamelltől a mogyoróig és a mustártól a gesztenyéig terjedő színskála minden árnyalata.