2021. szeptember 22., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szeptemberben lesz a vizsgasorozat

A július közepén lezajlott nyári felvételi vizsgasorozatot követően meghirdette őszi felvételijét is a Marosvásárhelyei Művészeti Egyetem magyar kara. Az ősz első hónapjában sorra kerülő vizsgákra szeptember 4-től iratkozhatnak fel a Köteles Sámuel utcai intézménybe felvételizők, az alább felsorolt szakokra.

Alapképzés, színház- és előadásművészetek szakterület: koreográfia (osztályvezető: Luca Kinga) – 3 állami és 4 költségtérítéses hely; teatrológia (osztályvezető: Varga Anikó) – 2 állami és 4 költségtérítéses hely.

Film és média szakterület: audiovizuális kommunikáció: forgatókönyv- és reklámírás, média szak (osztályvezető: Schneider Tibor) – 5 költségtérítéses hely.

Zene szakterület: zene (osztályvezető: Benedek Tibor) – 5 állami és 5 költségtérítéses hely.

Magiszteri képzés, színház- és előadásművészetek szakterület: színművészet (osztályvezető: Gáspárik Attila) – 4 költségtérítéses hely; a rendezés művészete (osztályvezető: Bocsárdi László) – egy állami és 7 költségtérítéses hely; bábművészet (osztályvezető: Máthé Rozália) – egy állami és 7 költségtérítéses hely; alkalmazott bábművészet (osztályvezető: Novák Ildikó) – 2 állami és 7 költségtérítéses hely; drámaírás (osztályvezető: Kárpáti Péter) – 4 költségtérítéses hely.

Film és média szakterület: művészetek és új média (osztályvezető: Jakab Tibor) – 4 költségtérítéses hely

Zene szakterület: korszerű zenei koncepciók (osztályvezető: Molnár Tünde) – 7 költségtérítéses hely.

Amint azt az egyetem közleményében feltüntetik, a felvételi vizsgák szeptember 13-án kezdődnek. További információk az intézmény honlapján, illetve a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hirdetőfelületein találhatók (www.szini.ro, www.uat.ro). További elérhetőségek: 0265-266-281 (telefon/fax), e-mail: uat@uat.ro, székhely: Köteles Sámuel utca 6. szám, Marosvásárhely.