2021. május 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A már említett divatos őszi színek és alapdarabok mellett ezúttal szóljunk azon irányzatokról, amelyek mindennapi viseletnek is remekül megfelelnek.

Első helyen említsük meg a KOSZTÜMÖT MELLÉNNYEL, amely nadrággal vagy akár szoknyával, de mindenképpen mellénnyel társítva nem hiányozhat egyetlen hölgy ruhatárából sem. Ezúttal, hogy minél divatosabbak legyünk, a kosztümhöz válasszunk egy szokatlan színárnyalatot, mondjuk a khakit. Ha ultramodern kinézetet szeretnénk elérni, viseljük kosztümünket hosszú szárú kesztyűvel, melybe gyűrjük bele a kabát ujjait, lábbelink pedig legyen egy pár csizma.

A második helyen a nyárról átmentett BORDÁZOTT KÖTÖTT ANYAGBÓL KÉSZÜLT TOP áll, mely a 90-es évekre emlékeztető légkörével sokoldalú, nőies, kényelmes darab, és sikerrel helyettesítheti az utóbbi időben közkedvelt túlméretezett pulóvereket. Ha hosszú ujjú, rózsaszín változatot választunk, és farmernadrággal, valamint sportcipővel társítjuk, egész nap divatosak leszünk. Sőt, ha estére nadrágunkat fekete szövetre cseréljük, és kristályokkal díszített, túlméretezett fülbevalót viselünk hozzá, ugyanazzal a toppal nyugodtan indulhatunk esti programunkra.

A harmadik helyen a BŐRBŐL KÉSZÜLT BERMUDANADRÁG ÁLL, mely sikkes, elég meleget tart és kényelmes is, így sikerrel helyettesíthet egy szoknyát. Hogy minél kellemesebben érezzük magunkat benne, válasszunk lezser szabásút, mely térdig ér. A kinti hőmérséklet függvényében viselhetjük ezt inggel és szandállal, ha melegebb van, vagy hidegebb időben egy nagyon magas szárú csizmával, mely a nadrág szára alá is felmegy, valamint egy túlméretezett pulóverrel.

A divatbemutatók egyik éldarabaja, a REPÜLŐS KERETŰ SZEMÜVEG ezúttal nemcsak mint napszemüveg keresett, hanem átnyúlik a LÁTÓSZEMÜVEGEK kategóriájába is. Akár mint dioptriás szemüveg, akár csak mint áttetsző üveggel rendelkező divatdarab, mindenképpen nagyon divatos kiegészítőnek számít, és bármilyen öltözettel talál.

A LEZSER SZABÁSÚ NADRÁGOK is mindinkább teret hódítanak a szűk változatokkal szemben, ezért okvetlenül szerezzünk be egy redőkkel ellátott, „wide leg” (széles láb) elnevezésű, bő szárú nadrágot, ez kényelmessége mellett divatos kinézetet is kölcsönöz viselőjének.


A hatodik stíluselem idén ősszel a GUMICSIZMA, és nemcsak esős napokra, hanem mint divatdarabot viseljük maxiruhákkal, nappal vagy este, valamint középhosszú szoknyákkal vagy bőrszoknyákkal. Ha egy piros színű gumicsizmát választunk, akkor érvényessé válik az a mondás, miszerint „go big, or go home”, azaz, ha nem vagyunk maximálisan feltűnőek, inkább menjünk haza…

Ami az aktuális TÁSKADIVATOT illeti, a VINTAGE és RETRÓ stílusúak állnak az első helyen. Első látásra úgy tűnik, hogy kicsit nehéz lesz ezeket a táskákat párosítani, viszont ha jobban megnézzük, nagyon sokféleképpen lehet őket viselni, és kitűnően be fognak illeszkedni az aktuális ruhatárunkba.

A sportosabb stílus kedvelői viseljék farmernadrággal és „kitten heels”, azaz cicasarkú csizmával, a nőiesebb megjelenés érdekében társítsuk virágmintás ruhával, vagy aki a klasszikus megjelenést kedveli, vegye egy szövetnadrág–ing–papuccscipő együtteshez. Ha már a kiegészítőknél tartunk, említsünk meg egy idei divatkülönlegességet is, a ZAKÓRA VETT ÖVET, mely amellett, hogy érdekes, hozzájárul a sziluett fokozottabb hangsúlyozásához is.

Ezek az övek lehetnek egyszerű klasszikus, csatos övek, megkötős, bojtos bőrövek, különleges formájú csatokkal ellátott övek, a fegyverövekre emlékeztető, vállon átvetett résszel, valamint az övről lógó, kis pénztárcaszerű táskával ellátott darabok is.