2021. május 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A sok fekete, fehér, bézs és földárnyalatok mellett – melyek a hideg szezon klasszikusai – vannak élénkebb színek, melyek egy plusz stíluselemet képeznek, és érdekesebbé teszik öltözetünk.

Idén ezek közül öt színárnyalat van a topon:

A PIROS, főleg az égőpiros, már a tavasszal uralta a kifutókat, lásd Balenciaga, Givenchy és Mugler kollekcióit. Hogy mi is divatosak legyünk ezen az őszön, válasszunk egy piros kabátot vagy legalább egy pulóvert.

A NARANCSSÁRGA fakó árnyalatai megszokottak az ősszel, idén viszont válasszunk egy élénk színárnyalatú narancssárgát, mint ahogy Mikhael Kors, Carolina Herrera és Roksanda ajánlják. Ha túl soknak találunk egy öltözéket ebben a színben (pl. egy földig érő maxiruha formájában), próbálkozzunk egy színes akcentussal, táska vagy ékszer formájában, mely egy semleges színű öltözéknek tökéletes kigészítője lesz.

A NEONKÉK az idei őszi szezon egyik legdivatosabb színárnyalata – mint ahogy Monse, Kenzo vagy Oskar de la Renta is ajánlja –, az egyik legkönnyebben társítható szín, mivel nagyon jól passzol mind a semleges tónusú színekkel, mind az erős színárnyalatokkal.A SZÜRKE egy másik szezonális kulcsszín, mely általában klasszikus, férfias szabású darabok formájában divatos, idén viszont a divattervezők nőiesebb ruhadarabokat ajánlanak ebből a színből: mély dekoltázsú zakók puffos ujjakkal és magas vállal.

A KHAKI is egy klasszikus hideg szezoni divatszín, nagyon sokféle formájú ruhadarabot készítenek belőle, széles körű anyaghasználattal. A Fendi divatház ajánlotta lakkozott műbőr, a Longchamp ajánlotta fordított bőr és Richard Malone selyem ruhadarabjain át a Gianni kigépelt füsskabátjáig valamennyi divatos az idén.

Egy másik klasszikus minta, a KOCKÁS idén is, mint minden évben, divatos.

A kockás KABÁTOT viseljük egy klasszikus, egyszínű pulóver felett, loose (laza) nadrággal és sportcipővel kényelmes viselet.

A kockás ZAKÓT általában farmerrel és férfias típusú inggel viseltük eddig, most vegyük fel mint egy miniruhát, tegyünk rá széles övet és húzzunk hozzá magas sarkú cipőt.

A kockás INGET idén kívül viseljük, válasszunk hímzett gallérú változatot, mely a szezon elengedhetetlen kelléke. Romantikus szoknyával, férfias típusú nadrággal vagy akár farmeranyagból készült bermudanadrággal társítsuk, melyhez bakancs talál.

Idén a zakót, ballonkabátot vagy bármilyen felsőruhát nyugodtan helyettesíthetjük egy kockás PONCSÓVAL, melyet viselhetünk egy virágmintás, bohó stílusú ruhával és csőrorrú cipővel.

Aki nem szeretne kockás inget, blézert vagy kabátot viselni, válasszon kockás VÁLLKENDŐT, mely nyak köré tekerve vagy megkötve megadja öltözetünknek azt a pluszt, a finom stiláris akcentust, mely mindenkinél tökéletesen kiegészíti az alapöltözéket.

A RÖVIDNADRÁG nem hideg szezoni darab, viszont a fiatalok próbálkozhatnak egy vastag, kockás tweedszövetből készült változattal, melyet vastag harisnyanadrággal, túlméretezett pulóverrel és lapos sarkú cipővel vehetnek fel.

A kockás SZOKNYÁRÓL általában az iskolai egyenruhák jutnak eszünkbe. Ha ing helyett grafikus mintájú pólóval viseljük, biztosan a figyelem középpontjába kerülünk.

Az ősz ideális időszak a kalapok, sapkák hordására. Ha egy bakerboy (pékfiú) SAPKÁT viselünk kockás változatban egy egyszínű öltözethez, különleges effektust érünk el.