2022. január 19., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Ha a nők és lányok esetében hozzászokhattunk a marosvásárhelyi tekézők jó eredményeihez, a fiúknál általában inkább kiemelkedő egyéni teljesítményekről számolhattunk be. Az utóbbi években azonban a megyeszékhelyi ifjúsági (U23) fiútekecsapat kezdi uralni a belföldi mezőnyt. Miután 2019-ben a CSM csapata először nyert országos bajnokságot, idén megvédte a két éve megszerzett címét (2020-ban, a járvány miatt törölték az idényt). 

Az országos csapatbajnokság döntőjét Ploiești-en rendezték, a járvány miatt klasszikus rendszerben, azaz nem egymás ellen párokban játszottak a csapatok, hanem csak összeadták az egyes játékosok eredményeit, és a legtöbb fát szerzett csapatot bajnoknak nyilvánították. A nap végén a Marosvásárhelyi CSM 6004 fát gyűjtött, mindössze négy fával előzve meg a Vajdahunyadi Siderurgicát, amely kereken 6000 fával zárt. A dobogót a Petrillai Inter egészítette ki 5859 fával.

A marosvásárhelyi csapat legjobb eredményeit az alábbiak érték el: Benke Zoltán 557 fa, Szász Tibor Levente 550 fa, Hegyi Roland 517 fa, Kőtő Kálmán Dávid 516 fa, Szász Attila Alfréd 509 fa. Kiemelkedőnek számít a csapat legfiatalabbjának, a mindössze 13 éves Fazakas Róbertnek az eredménye, 479 fával. Seres József edző csapatában még Szilágyi Ervin, Iszlai Attila és Szőcs József szerepelt. 


A megyeszékhely polgármestere találkozott az első helyen zárt együttes tagjaival
       Fotó: Soós Zoltán közösségi oldala