2021. március 2., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepre készülődve

Budapesten augusztus 4-én, a nemzeti ünnep előtti sajtótájékoztatón a Parlament Vadásztermében bemutatták az ország Szent István-napi kenyerét, az ország leginnovatívabb kenyerét, az ország tortáját és az ország cukormentes tortáját. 

A hagyományos ünnepségen a 2020 Szent István-napi kenyere címet a balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. hajdúsági házi kenyere kapta. Az idei leginnovatívabb kenyér a solymári Hel Pékség Kft. rozmaringos- burgonyás cipója lett. 

Magyarország ez évi tortája Füredi Krisztián, a tápió-szecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmesterének Curiositas tortája lett, amelyhez a mester mogyorót, mandulát, csokoládét, valamint birsalmát használt fel. 

Magyarország cukormentes tortái közül a legízletesebbnek a pilisszentiváni JÓkenyér Cukrászat Szentivánéji Álom tortája bizonyult, amely nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, amelyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém tesz teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai szerint szeletenként 13,3 gramm szénhidrátot és 252,5 kalóriát tartalmaz.

A győztes tortákat augusztus 19-étől Magyarország számos cukrászdájában árusítani fogják.
Fotók: MTI