2022. december 9., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Október 17-ig jelentkezhetnek a középiskolások

A Román Nemzeti Bank a Pénzügyi Felügyeleti Hatósággal, a Pénzügyminisztériummal és a Román Bankszövetséggel együttműködve negyedik alkalommal szervezi meg a pénzügyi oktatási programot – FinClub –, amely a 2022/2023-as tanévben a középiskolák 10-12. évfolyamain tanuló olyan diákokat szeretne megszólítani, akiket érdekel a pénzügyi piac.

A program egy pénzügyi oktatási klub létrehozását foglalja magában, melynek tevékenysége kéthavonta online találkozók formájában – 2022. október 20. és 2023. május 11. között – valósul meg. A találkozók témája a pénzügyi fogalmak megismeréséhez és elmélyítéséhez kapcsolódó témákat öleli fel. Az októberben induló program újdonsága, hogy az irányító tanárok a klubtalálkozókon jelen lesznek a diákjaik társaságában – tájékoztatott Balogh Péter, a BNR Maros megyei kirendeltségének szakreferense.

A FinClubba online lehet jelentkezni, október 17-éig. A regisztrációs lap és a klubszabályzat elérhető a https://edutime.ro/finclub/ címen, valamint a Pénzügyi Felügyeleti Hatóság Facebook-oldalán.

A FinClub online pénzügyi oktatási program 2020 szeptemberében indult, és a Román Nemzeti Bank, a Pénzügyi Felügyeleti Hatóság, a Pénzügyminisztérium, a Román Bankszövetség és az Oktatási Minisztérium a 2018-ban megkötött pénzügyi oktatási együttműködési jegyzőkönyv alapján működik együtt a pénzügyi oktatás és a nemzeti pénzügyi oktatási stratégia (SNEF) kidolgozása terén.