2022. augusztus 17., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Sikeresen szerepelt a Marosvásárhelyi Szász Albert Sportlíceum junior 2-es kézilabda-lánycsapata a tordai országos döntőtornán, ahol az 5-6. helyért való mérkőzésen 34-32 arányban (17-17, 30-30) legyőzte a vidombák Sporting együttesét, miután a B csoportban a harmadik helyen végzett a fővárosi Viitorul Patelimon és a galaci CSS mögött. 

Az Ana Gherman (vezetőedző), Vizi József és Biró Zita (másodedzők) által felkészített vásárhelyi csapat felállítása a következő volt a döntőtornán: 

Simon, Colceri – kapusok, Pasc, Márton, Zegrean, Soica-Suciu, Csibi-Miklós, Bajkó, Balázs, Lukács, Muresan, Kui és Albu – mezőnyjátékosok. 

 Márton Evelynt a döntőtorna legjobb irányítójának választották a szervezők, ugyanakkor a 16 éves tehetséges kézilabdázó – aki 7 évesen kezdett el játszani az Olimpic színeiben, aztan nyolc éven át a helyi Pegasus csapatánál Sebastian Haidunál formálódott –, a helyosztó mérkőzés legjobb játékosa is volt, emelett a torna MVP-oklevelét is átvehette. Evelyn sportszerető családban nőtt fel, hiszen bátyja, Kristóf is sportolt: ő a helyi Junior, majd a Speranţa, az FK Csíkszereda és a Marosvásárhelyi SE csapatában futballozott. 

Egyébként a döntőben a bukaresti Rapid diadalmaskodott, amely 32-20 arányban leiskolázta a galaci CSS együttesét, míg a kisdöntőben a szászsebesi Sportlíceum 32-28-ra győzte le Viitorul Pantelimon alakulatát. 


Vizi József edző játékosai társaságában
Fotó: Márton Evelyn