2020. június 5., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Ajándék minden alkalomra

Sokan gondolkodnak azon, hogy milyen ajándékot válasszanak egy-egy alkalomra. Nem is kérdés, hogy a döntés nehéz, de ami szinte minden ajándékcsomagban helyet kap, az a virág. Azonban az esetek nagy részében ez is problémás. Nem könnyű kiválasztani a megfelelő virágot, és sajnos a virág egy idő után elhervad. Ha valaki olyan virágot szeretne, ami soha nem hervad el, és akár egy életen keresztül lehet benne gyönyörködni, örök emlékként szolgál, na és persze nem művirág, érdemes elgondolkozni a kriogén rózsán. 

Ez örökre emlék marad, és megőrzi az ajándékozás pillanatát. De mi is az kriogén rózsa? A rózsából kivonják a nedvességet, lefagyasztják, és végül, ha a megrendelő szeretné, különböző színűre festik. Fontos, hogy árnyékos helyen tároljuk. 

A kriogén rózsákról Man Henriettát, a Henrietta’s Roses tulajdonosát kérdeztük.

– Hogyan készülnek ezek a virágok?

– A rózsákból kiszívják a vizet, és lefagyasztják őket 3-4 hétig egy speciális fagyasztóládában. Külön érkezik a virág és külön a szára, ezeket összerakják, és úgy helyezik be a kupolába. A színválasztás és a díszítés a vásárlóra van bízva, attól függően, hogy milyen alkalomra kell. Ahogy a ruháknál megszoktuk, itt is vannak kollekciók, például ballagásra vagy születésnapra, de ha valaki más kompozíciót szeretne, természetesen azt is el tudom készíteni. 

– Milyen alkalmakra veszik ezeket a virágokat?

– Elsősorban születésnapra. Ennek kapcsán kezdtem én is ezzel foglalkozni. Az első rózsát magamnak készítettem, lefényképeztem, és a képet feltöltöttem az egyik közösségi médiaoldalra. Innen indult az egész. Sokan kérdezték az ismerőseim közül, hogy honnan a virág, ki készítette. Miután elmondtam, hogy én, sokan kérték, készítsek nekik is, mert születésnapra nagyon vagány ajándék lenne. Ezután indult az üzleti rész. De mind a mai napig születésnapra rendelnek virágot.

– Mennyire érintette az üzletet a járvány?

– Szerencsére nem nagyon. Összehasonlítva az előző évekkel, csökkent a megrendelések száma, ami a ballagásra szánt virágokat illeti, de más alkalmakra továbbra is rendelnek, nem vettem észre visszaesést. A legtöbb rendelés érdekes módon Bukarestből érkezik, de ez nem csak most van így, hanem már három éve, amióta elkezdtem. Amikor más városból érkezik megrendelés, elkészítem a virágot, és elküldöm futárszolgálattal. A rendelés elkészítése legfeljebb 24 óra, a rendelés pillanatától, onnan pedig már a szállító cégen múlik, hogy mennyi idő alatt ér célba a virág.

– Mely a célközönség, melyik korosztály vásárolja ezeket a virágokat?

– Főleg a fiatalok. Az idősebbek nem igazán hisznek benne. Sokan gondolják, hogy művirág, pedig látszik rajta, hogy igazi, de aki szeretné, eljöhet, és meggyőződhet róla. Remélem, idővel az idősebb korosztálynak is elnyeri a tetszését a kriogén rózsa, hiszen ez egy olyan ajándék, amely örökre megmarad, és mindig emlékeztetni fogja a tulajdonosát arra, amikor kapta.

Forrás: Man Henrietta Facebook-oldala