2022. szeptember 24., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nem tudott győzni hazai pályán a csoport másik nyeretlen csapata ellen sem az ACS Marosvásárhely a labdarúgó 3. liga 4. fordulójában. Miután Lupuleț kihagyott egy büntetőt, az ellenfél, amely veszélyesebb volt az egész meccs folyamán, a 76. percben egy öngólnak köszönhetően vezetéshez jutott: egy szögletből érkező beívelést Szántó a saját kapujába öklözött. A találkozó végül 1-1-es döntetlennel végződött, miután a 87. percben Veres Zsombor kihasználta az ellenfél védelmének hibáját, öt méterről félollóból a léc alá katapultálta a labdát, és megmentett egy pontot a csapatának. 

A Nyárádtői Unirea 2018 a Kolozsvári Viitorul otthonában lépett pályára, és Ndiesse (8.), valamint Istrate (78.) találatával 2-0-ra megszerezte a győzelmet, ezzel pedig feljött a tabella 2. helyére.

A következő fordulóban Nyárádtő az ACS Marosvásárhelyt fogadja. A két csapat az idény elején a Románia-kupában is találkozott, a mérkőzést Nyárádtő 5-1-re nyerte.


Jegyzőkönyv

3. liga, IX. csoport, 4. forduló: ACS Marosvásárhely – Gyulafehérvári CSM Unirea 1-1 (0-0)

Marosvásárhely, víkendtelepi pálya. Vezette: Sorin Vădana (Kolozsvár) – Nagy Dániel (Medgyes), Adrian Drăgan (Nagyszeben). Ellenőr: Florin Ghimbășan (Brassó), Flavius Burlea (Fogaras).

Gólszerzők: Veress (87.), illetve Szántó (76. – öngól).

ACS Marosvásárhely: Szántó – Bakó, Dumbrăvean, Circa, Caliani, Gliga, Borbély, Szilágyi, Vecerdea, Moldován, Lupuleț. Cserék: Molnár, Csegöldi, Veress, Potor, Oprea, Mihály, Greu, Cotoi, Fehér. 

Gyulafehérvári CSM Unirea: Iovicin – Bârdea, Dehelean, Codrea, Circov, Sebaș, Cristea, Mâlnă, Indrei, Temdieu, Agbomoniyi. Cserék: Moldovan, Fetița, Epure, Benkirat, Itu, Cîrloanță, Dănilă, Bakcsi, Morar.


Eredményjelző

3. liga, IX. csoport, 4. forduló: ACS Marosvásárhely – Gyulafehérvári CSM Unirea 1-1, Kolozsvári Viitorul – Nyárádtői Unirea 2018 0-2, Vajdahunyadi Corvinul 1921 – Kolozsvári Sănătatea 6-3, Gyulafehérvári CSU – Kudzsiri Metalurgistul 0-0,

Marosújvári CS – Szászrégeni CSM Avântul 4-3.

Az élcsoport: 1. Vajdahunyad 12 pont, 2. Nyárádtő 9, 3. Marosújvár 7, 4. Szászrégen 6.